Παρότι οι συνθήκες θεωρούνται «ώριμες» για έναν άλλο υποψήφιο δήμαρχο, κόντρα στον επί πολλές τετραετίες σημερινό και άρα «φθαρμένο» Θανάση Παπαδόπουλο, πολύ δύσκολα κανείς θα κατέβει απέναντί του.

Ως η πιο εύκολη τοπική εκλογική αναμέτρηση της Αχαΐας, φαντάζει αυτή, που θα διεξαχθεί, τον επόμενο Οκτώβριο, στον Δήμο Καλαβρύτων, αφού η πρωτοκαθεδρία του σημερινού δημάρχου δεν έχει βρει – 3 χρόνια μετά την επανεκλογή του – κανένα ισχυρό «πολιτικό ανάχωμα»!

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος, εν αντιθέσει με τις δημοτικές εκλογές του 2019 (με 47,7,%), όπου είχε βασικό αντίπαλο τον προκάτοχό του Γιώργο Λαζουρά (με 39%) και λιγότερο τους υποψηφίους δημάρχους Σπύρο Θεοχάρη (με 5,8%), Γιώργο Τσενέ (με 5,4%) και Σταμάτη Ανδριόπουλο (με 2,16%), αυτή τη φορά εκτιμάται πως, αν κάτι δεν αλλάξει συνταρακτικά, πάει για…«εκλογικό περίπατο»!

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός δείχνει να κινείται ήδη δυναμικά, δίχως αντίπαλο ακόμα (!) και – παρότι προ μηνών όταν το έγραψε η «Πελοπόννησος ανεπιτυχώς προσπάθησαν από κοινού να το διαψεύσουν – Θ.Παπαδόπουλος και Γ.Λαζουράς θα συμπορευθούν, με τον πρώτο να απορροφά το 80% των προσώπων του δεύτερου, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες της «Π».

Παραταύτα, παρασκηνιακά, ο δήμαρχος κινείται στο να συμφωνήσει και με νέους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, οι οποίοι θ’ ανανεώσουν την παράταξή του, την ίδια ώρα, που στις απώλειες δεν καταγράφονται πολλά πρόσωπα, παρά μόνο λίγα κι αυτά εξωθεσμικά, σε υποστηρικτικό επίπεδο.

Και παρότι οι συνθήκες θεωρούνται «ώριμες» για έναν άλλο υποψήφιο δήμαρχο, κόντρα στον επί πολλές τετραετίες σημερινό και άρα «φθαρμένο», δύσκολα κανείς θα κατέβει απέναντί του, αφού ο κ.Παπαδόπουλος δύναται να επανεκλεγεί …από την α’ Κυριακή, έχοντας το απαιτητό από τον νέο εκλογικό νόμο 42% στο «τσεπάκι» του, ποσοστό αποθαρρυντικό για άλλους υποψηφίους. Αρκεί κανείς να λάβει υπόψιν του και το γεγονός ότι, στις δημοτικές εκλογές του 2019, ο κ. Παπαδόπουλος είχε – παρά 70 ψήφους – αγγίξει το 50%!

Τι ότι …«το παλεύει πολύ, το ‘χει το παιχνίδι…αν κι έχει κουράσει», είναι μια κοινή παραδοχή στην αυτοδιοικητική «πιάτσα» των Καλαβρύτων κι αυτό δίνει «πολιτικό αέρα» στον πρώτο πολίτη της περιοχής.

Ανακοινώνεται νέα πλατιά δημοτική παράταξη

Με πρωταγωνιστές, πρόσωπα που διαθέτουν ισχυρό αυτοδιοικητικό παρελθόν – όπως ο πρώην δήμαρχος Αροανίας Γιάννης Φιλιππόπουλος και ο δημοτικός αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσενές – προχωρούν κάποιες συζητήσεις με πολλούς άλλους ομοϊδεάτες τους στη ΝΔ, αλλά και άλλων αποχρώσεων, από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά., για την συγκρότηση μιας νέας παράταξης απόλυτα πολυκομματικής.

Κατά πληροφορίες της «Π», η κινητικότητα που καταγράφεται γι’αυτό το νέο δημοτικό σχήμα, θα οδηγήσει σύντομα – απ΄ότι φαίνεται προς τα τέλη του μήνα – σε επίσημη ανακοίνωση .

Το δίπτυχο που θα διέπει την νέα αυτή πλατιά δημοτική παράταξης είναι. Πρώτον: οι σαφείς θέσεις και λύσεις για τα τοπικά προβλήματα (με πρώτο την ερημοποίηση της υπαίθρου)

Δεύτερον: η αρνητική δημαρχιακή θητεία του Θανάση Παπαδόπουλου.

Κατά τις ίδιες πλροφορίες της «Π», η νέα αυτή δημοτική παράταξη, θα απαρτίζεται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς (παλιούς και νέους) εκλεγμένους τώρα ή παλιότερα με τις παρατάξεις Παπαδόπουλου, Λαζουρά, Θεοχάρη, Τσενέ ή άλλες. Ακόμη, θα συμμετέχουν παράγοντες του τόπου, όπως και πολλοί που δεν έχουν μέχρι σήμερα ασχοληθεί με τα κοινά.

Σε ότι αφορά στο μεγάλο ζητούμενο, το οποίο δεν είναι άλλο από τον επικεφαλής, αυτός δεν διαφαίνεται πως θα ‘ναι κάποιος εκ των κ.κ Φιλιππόπουλου και Τσενέ – αν και οργανωτικά πρωταγωνιστούν – και μάλιστα κάτι τέτοιο λέγεται πως έχει ειπωθεί στις μεταξύ τους επαφές.

Σύμφωνα με σοβαρές ενδείξεις της «Π», φαβορί για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Καλαβρύτων και σημαντικού αντιπάλου του σημερινού Θανάση Παπαδόπουλου, θεωρείται ο πρόεδρος της Κοινότητας Κλειτορίας, Γιώργος Παπακανέλλος, ο οποίος το 2019 ήταν εκ των υποστηρικτών του δημάρχου! Το τελικό, ωστόσο, «ναι» της καθόδου του στις εκλογές του 2023, δεν το έχει πει, ακόμη, αφού συζητά με πολλούς και κυρίως ζυγίζει τα πράγματα.

Αποδέσμευση και «κόκκινη» κάθοδος

«Είναι μια ενεργή υποψηφιότητα και ένα πρόπλασμα. Σύντομα ο αρχηγός έρχεται…Το εγχείρημα περπατάει» έλεγε στην «Π» αξιόπιστη πηγή.

Ο υποψήφιος δήμαρχος (2019), Σπύρος Θεοχάρης, παρότι δηλώνει ότι – προσωπικά – το ξανασκέφτεται και στο τέλος θα αποφασίσει η δημοτική του παράταξη το τι θα πράξει στις εκλογές του 2023, πληροφορίες της «Π», τον θέλουν να έχει ήδη καταλήξει στο ότι θα αποσυρθεί και μάλιστα να ‘χει ήδη αποδεσμεύσει τους δημοτικούς συμβούλους και μέλη της ομάδας του. Κάποιοι, πάντως, τον τοποθετούν πιο κοντά, απλό υποστηρικτή ή ακόμα και υποψήφιο του νυν δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σταμάτης Ανδριόπουλος, όλοι βλέπουν ότι θα σηκώσει και πάλι στις πλάτες του το ΚΚΕ, στον ορεινό Δήμο της Αχαΐας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή…ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ;

Ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Λαζουρά), Νίκος Μαγκαφάς, δεν κρύβει το ενδιαφέρον του να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαβρύτων, αλλά τελευταία δείχνει κοινά σημεία με την δημοτική αρχή. Δεν φαίνεται, όμως, να χωράει εύκολα στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Παπαδόπουλου, όπως τουλάχιστον λέγεται. Ονόματα άλλα, που μάλλον «φλερτάρουν» με τον δήμαρχο είναι αυτά των κ.κ Χουλιάρα, Ντέντε, Βαρβιτσιώτη, Τζόβολου…που ερωτηματικό είναι το κατά πόσο και αυτοί θα χωρέσουν στον συνδυασμό του δημάρχου.

γράφει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

Πηγή: pelop.gr