Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζει πως νιώθει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, τι είδους σχέσεις αναπτύσσει με τους άλλους γύρω του αλλά και πως αντιμετωπίζει αυτά που του συμβαίνουν στην ζωή είναι η αυτοεκτίμηση. Οι γονείς, ως οι πιο σημαντικοί ενήλικες στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στην διαμόρφωση της εικόνας που θα σχηματίσει για τον εαυτό του. Άραγε:

  • Τι είναι αυτοεκτίμηση και πότε διαμορφώνεται;
  • Ποιες συμπεριφορές των γονέων ενθαρρύνουν την αίσθηση της προσωπικής αξίας των παιδιών;
  • Πότε η  επιβράβευση ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση των παιδιών; 

Το θέμα θα προσεγγιστεί μέσα από συζήτηση και πρακτικά παραδείγματα από την καθημερινότητα με τα παιδιά, ενώ παράλληλα οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν και δικά τους ερωτήματα. 

Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.30-18.30 στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρέμβασης στον Δήμο Καλαβρύτων με θέμα: «Τον εαυτό μου εξερευνώ και ανακαλύπτω…. θησαυρό». Στο τέλος της συνάντησης, οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί σε παιδιά δημοτικού στα Καλάβρυτα.

 Ομιλήτριες της συνάντησης θα είναι η κ. Ζορμπά Γιάννα – Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και η κ. Μπεκίρη Σπυριδούλα, Κοινωνιολόγος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού καθώς επίσης με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού

«ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην αποδοχή, νιώθουν δύναμη και πίστη στον
εαυτό τους»

Τα Δημοτικά Σχολεία Καλαβρύτων και Σκεπαστού, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού, σας προσκαλούν σε ενημερωτική συνάντηση προγράμματος παρέμβασης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας με θέμα:

«ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην αποδοχή, νιώθουν δύναμη και πίστη στον εαυτό τους».

Ομιλήτριες:

Ζορμπά Γιάννα, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Αχαΐας

Μπεκίρη Σταυρούλα, Κοινωνιολόγος

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16:30-18:30

Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καλαβρύτων