Έντονη ήταν την περασμένη Πέμπτη η αντίδραση της Ιωάννας Σφυρή (αναπλ. διοικήτρια του Νοσοκομείου Ανατολικής Αιγιάλειας) στην πρώτη δημόσια παρέμβαση του Θεόδωρου Νασιώτη, με την πρόταση “η διοίκησή να περιέλθει στον Δήμο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζονται οι κάτοικοί του, πώς πρέπει να επανδρωθεί”.

“Πρόταση περί υπαγωγής υπηρεσιών υγείας στο δήμο, δεν έχει εφαρμογή επειδή ουδέποτε εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα για την μεταφορά των πόρων και των αρμοδιοτήτων στους δήμους. Σε κάθε περίπτωση το Νοσοκομείο λειτουργεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο” ξεκαθάρισε η κ. Σφυρή κάνοντας λόγο για επιχείρηση απαξίωσης του έργου που συντελείται στα Καλάβρυτα.

“Δεν είμαι πολιτικάντης για να αφήνω αιχμές” διευκρινίζει εκ νέου ο κ. Νασιώτης, σχολιάζοντας ότι υποστήριζε, υποστηρίζει και θα υποστηρίζει την άποψη ότι “πρέπει η Διοίκηση του Νοσοκομείου να είναι αυτόνομη και όχι ενιαία με το Αίγιο”.

“Πριν δημοσιεύσω το άρθρο αυτό, είχα επισκεφτεί τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου και είχα αναλύσει το σκεπτικό αυτής της ενέργειας, δηλαδή την ανάγκη αυτόνομης διοίκησης του Νοσοκομείου, μέσω της υπαγωγής του στον Δήμο, που θα είχε την υψηλή εποπτεία. Ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος από το Δημαρχείο θέλει να γίνει Διευθυντής ή Διοικητής στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Αυτά είναι για τους νέους” αναφέρει με νόημα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο νεότερο κείμενό του υποστηρίζει πάντως ότι το θέμα της αυτονομίας και υπαγωγής της εποπτείας στο δήμο, θα μπορούσε να αποτελέσει αιχμή του δόρατος σε επίπεδο διεκδικήσεων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Εξηγώντας ότι η σχετική πρότασή του παλαιότερα “είχε συζητηθεί στη Περιφέρεια, όταν ήμουν περιφερειακός σύμβουλος, το γιατί δεν την προχώρησε ο κ. Κατσιφάρας αυτός ξέρει…”
Για την κ. Σφυρή τονίζει ότι “έχουμε μια θαυμάσια, σε ήθος και προσόντα, διοικήτρια του Νοσοκομείου η οποία έχει επιτελέσει στο χρόνο της, μέχρι σήμερα, θητείας της σημαντικότατο έργο” και καταλήγει: “Μη χρησιμοποιείτε το Νοσοκομείο σαν αιχμή του δόρατος για πολιτικές ή δημοτικές διαμάχες. Αν το πρόβλημα σας δεν είναι αυτή κάθε αυτή η πρόταση για αυτοδιοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά επειδή την πρόταση την έκανε ο Νασιώτης, χτυπήστε το Νασιώτη με άλλους τρόπους. Κάθε πρόκληση δεκτή. Αλλά το Νοσοκομείο στην άκρη…”

Η Διοίκηση, το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και του Κ.Υ Κλειτορίας, σε ανακοίνωσή τους “συγχαίρουν τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Τσώνη και το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας ΑΕ για την εξαίρετη πρωτοβουλία στήριξης του ΕΣΥ και εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για τη διάθεση στο Νοσοκομείο και στο Κ.Υ Κλειτορίας υγειονομικού υλικού για την προστασία των εργαζομένων (μάσκες και γάντια)”.

Η ανακοίνωση εκ μέρους της αναπληρ. διοικήτριας του Νοσοκομείου Ανατολικής Αιγιάλειας έγινε την Τρίτη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών η οποία τιμήθηκε ιδιαιτέρως φέτος λόγω της πανδημίας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το προσωπικό του ΕΣΥ αλλά και των μονάδων υγείας και των ιατρών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού, για λογαριασμό του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις!

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Θεόδωρος Κ. Νασιώτης

πηγή – www.pelop.gr