Στην ηλεκτρονική εφημερίδα 4press και στη δημοσιογράφο Άντυ Μαγνησαλή μίλησε ο πρόεδρος της ΤΚ Κλειτορίας Καλαβρύτων Γιώργος Παπακανέλλος δηλώνοντας “παρών” στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές! Ο κ. Παπακανέλλος μίλησε για λάθη που γίνονται αλλά και τις ανάγκες που έχουν τα Καλάβρυτα για να αναπτυχθούν.

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα διεκδικήσετε το δημαρχιακό θώκο Καλαβρύτων.  Είναι αλήθεια ;

Γ.Π.: Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ το Δήμο Καλαβρύτων, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι. Για το λόγο αυτό άλλωστε ασχολήθηκα και με τα κοινά. Θέλω να προσφέρω και  μέσα από τον αγώνα που δίνω ακόμα και από τη θέση του προέδρου της Τ.Κ. Κλειτορίας, να βάλλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι ώστε να αναπτυχθούν τα χωριά των Καλαβρύτων. Εάν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, είναι μια ερώτηση – παρότρυνση πολλών φίλων, συνεργατών και συγχωριανών μου. Επειδή κουράστηκα να ακούω υποσχέσεις και βλέπω ότι τα παιδιά μου δεν θα έχουν μέλλον στον τόπο τους εάν συνεχιστεί η υφιστάμενη πολιτική, το σκέπτομαι σοβαρά. Εκτός και αν βρεθεί κάποιος νέος, άφθαρτος, με όραμα για τον τόπο μας, που να έχει όλα τα εχέγγυα να αλλάξει το μοντέλο πολιτικής διακυβέρνησης, οπότε θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις…

Δηλαδή κ. Παπακανέλλο είστε απογοητευμένος από την υπάρχουσα δημοτική αρχή;

Γ.Π.: Είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος Καλαβρύτων, από την έλλειψη οράματος και πρωτοβουλιών. Είμαι επίσης απογοητευμένος και από την απουσία του γυναικείου φύλου από το δημοτικό συμβούλιο. Οι πολιτικές του παρελθόντος δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα σήμερα. Με “γερασμένο” και “φθαρμένο” πολιτικό προσωπικό δεν μπορείς να ατενίζεις αισιόδοξα το μέλλον. Ούτε να μιλάς για ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία. Ο τόπος χρειάζεται νέο «αίμα», ανθρώπους με φρέσκες ιδέες και με διάθεση να δώσουν και όχι να πάρουν! Παράδειγμα δείτε την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα χωριά μας. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να τα κρατήσουμε «ζωντανά». Εάν σκεφτόμαστε μόνο το πρόσκαιρο συμφέρον μας δεν πρόκειται ούτε να αναπτυχθούμε, ούτε καν να ορθοποδήσουμε.

Ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα κατά τη γνώμη σας;

Γ.Π.: Η κατάσταση του οδικού δικτύου. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η εικόνα είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά μετά από την πολυετή εγκατάλειψη. Οι οδηγοί δηλώνουν αγανακτισμένοι και η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη τους χειμερινούς μήνες. Πιστεύω ότι οι αιρετοί έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης, καθώς δεν έχουν υποδείξει, όπως θα έπρεπε, τα σημεία που χρήζουν άμεσης επισκευής στην Περιφερειακή αρχή. Κοινώς δεν υπάρχει σχέδιο. Οι τοπικοί άρχοντες είναι εκείνοι που πρέπει να πιέσουν και να ενοχλούν ξανά και ξανά τις αρχές για να γίνουν τα απαραίτητα έργα και να παίρνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί.

Έχετε μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τα χωριά των Καλαβρύτων. Πιστεύετε ότι έχουν αφεθεί στη τύχη τους;

Γ.Π.: Τα χωριά μας είναι ξεχασμένα από τη Δημοτική αρχή. Τα θυμούνται μόνο προεκλογικά. Καλάβρυτα δεν είναι μόνο η πόλη αλλά και οι άλλες δημοτικές ενότητες, που η κάθε μια έχει τη δική της ιστορία, κουλτούρα, ήθη και έθιμα. Πρέπει να δούμε τα Καλάβρυτα συνολικά και να προβάλλουμε το Δήμο μας όπως του αξίζει!

Προ ημερών διεξήχθησαν οι εκλογές της Ένωσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. Ποιοι θα πρέπει να είναι οι στόχοι της;

Γ.Π.: Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει να αποτελεί πολιτικό εργαλείο για κάποιους. Ευτυχώς, που πρυτάνευσε η λογική και εξελέγη και ο Καλαβρυτινός Θεόδωρος Σούκας. Είναι ένα άτομο από την περιοχή, που όπως πληροφορήθηκα, «πολεμήθηκε» εκ των έσω για να μην εκλεγεί… Θα μπορούσε μετά από τόσα χρόνια να γίνει ακόμα και πρόεδρος, ενώ ο κ. Σατολιάς να ανέβει κι άλλο ένα σκαλί στην ιεραρχία της ομοσπονδίας. Η Ένωση ανήκει στον συνεταιρισμό και στους κτηνοτρόφους. Κυρίαρχο μέλημα της θα πρέπει να είναι η ευημερία του τόπου και των παραγωγών και όχι να γίνονται μεθοδεύσεις. Εύχομαι στο νέο Δ.Σ. καλή δύναμη και να εργαστεί για το καλό του τόπου μας.

Προμηνύεται δύσκολος χειμώνας. Ποιες οι δικές σας προβλέψεις και ως επιχειρηματίας στο χώρο τον καυσίμων;

Γ.Π.: Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι δυσοίωνα. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο το γνωρίζουμε αρκετούς μήνες. Το νέο θεσμικό πλαίσιο, ωστόσο, διασφαλίζει ευνοϊκούς όρους για τη σύσταση και τη λειτουργία ενεργειακών κοινοτήτων, με στόχο την ενίσχυση όχι μόνο των ατομικών / οικογενειακών εισοδημάτων, αλλά και της τοπικής επιχειρηματικότητας. Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει τίποτα από τη δημοτική αρχή. Είμαστε ένας Δήμος ορεινός που πληρώνουμε ακριβά για να έχει θέρμανση!