Ακόμα και τώρα που γίνεται ντόρος στα κανάλια για τους ανεμβολίαστους, στo Δήμο Καλαβρύτων οι πιο πολλοί τ΄ αφήνουν για το φθινόπωρο!

Πριν καν στεγνώσει η μελάνη για έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού σε Κρυνόφιτα, Κλειτορία, Ρωγούς και Κερπινή Καλαβρύτων, έκδηλη ανησυχία επικρατεί αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή λόγω του μεγάλου ποσοστού ανεμβολίαστων κατοίκων και των παρενεργειών που αυτό μπορεί να ‘χει στην υγειονομική εικόνα και κατά συνέπεια στην επισκεψιμότητα, το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Η εικόνα που μετέφεραν στην «Π» άνθρωποι του Δήμου Καλαβρύτων, μόνο ευχάριστη και ενθαρρυντική δεν είναι, αφού σε κεφαλοχώρια της επαρχίας, παρά την άρση των περιοριστικών ή απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας, αυτοί που βγαίνουν από τα σπίτια τους για να πάνε σε καφενεία ή υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους είναι ελάχιστοι. Αιτία αποτελεί, πως στις μικρές κοινωνίες είναι λίγο – πολύ γνωστό ποιοι και κυρίως πόσοι έχουν εμβολιαστεί, έστω και με την ‘α δόση, κάτι που αποτρέπει τις πολλές επαφές.

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων έχει φτάσει, από στόμα σε στόμα μεταξύ οικογενειών και συγχωριανών, στους ετεροδημότες οι οποίοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ρισκάρουν να πάνε στους τόπους καταγωγής τους, κάτι που αναμένεται να καταγραφεί με αρνητικό πρόσημο, μέσα στον Ιούλιο αλλά πιο πολύ την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

«Υπάρχει, από τη μία πρόβλημα για κάποιους να φύγουν από τα χωριά και τους οικισμούς που μένουν για να πάνε Καλάβρυτα ή πιο μακριά για εμβόλιο και άλλοι που ασυνείδητα δεν το κάνουν» λέει στην «Π» δημοτικός παράγοντας, ο οποίος μάλιστα βλέπει πως και τώρα, που γίνεται ντόρος στα κανάλια για τους ανεμβολίαστους, στην περιοχή οι πιο πολλοί τ΄ αφήνουν για το φθινόπωρο.

Οι καθημερινές αγροτικές ασχολίες και η έλλειψη πληροφόρησης έχουν οδηγήσει, γενικότερα, σε μεγάλη χαλάρωση των μέτρων (μάσκα, αντισηπτικά κ.λπ.) κι αυτό μόνο καλό δεν είναι. Μόνη ελπίδα αποτελεί η δράση που ξεκινά η 6η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων για εμβολιασμό κατοίκων, από κινητά κλιμάκια, μέχρι και το τελευταίο χωριό.

γράφει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

πηγή:pelop.gr