Την είδηση της πληρωμής του προστίμου που είχε επιβληθεί στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο, γνωστοποίησε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών Ιωάννη Αναγνωστόπουλο.

Ο φετινός εορτασμός του Αγίου Νέου Οσιομάρτυρα Παύλου του εξ Αροανίας Καλαβρύτων, πέραν του θρησκευτικού σκέλους και της βράβευσης προσώπων ανά την Ελλάδα, είχε ν’ αναδείξει «ακραίο λόγο» για τη σύγχρονη εποχή και τους πρωταγωνιστές της στο πολιτικό σκηνικό και την κοινωνία, αλλά και αγαθές «αποκαλύψεις» διά στόματος του γηραιού προέδρου του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, εκ μέρους του Ομίλου των Πνευματικών και Κοινωφελών φορέων που περιλαμβάνει και το Σωματείο «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους» αλλά και τον Διορθόδοξο Σύνδεσμο «Ο Απόστολος Παύλος».

aroania

Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών

«ΔΑΙΝΟΜΙΖΟΝΤΑΙ»
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προάσπιση των ιερών και όσιων της φυλής, της ακραιφνούς ορθόδοξης πίστης, της αδιάφθορης οικογένειας και της ακεραίας πατρίδας, κατηγορώντας όσους αρμόδιους «δαιμονίζονται παντοιοτρόπως» για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης του «Τάματος των Ηρώων του ’21» που καρκινοβατεί.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Αποκάλυψε όμως κι ένα μυστικό. Ότι ο Όμιλος, στο πλαίσιο ανάληψης της νομικής συμπαράστασης κληρικών και λαϊκών καταδιωκομένων για λόγους πίστεως, ήταν αυτός που εξόφλησε το χρηματικό πρόστιμο που επέβαλε το Λιμενικό του Αιγίου στον δεσπότη επειδή τήρησε το πατροπαράδοτο έθιμο ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα, των Θεοφανείων, κάτι για το οποίο ο ίδιος ο ιεράρχης είχε επιλέξει έκτοτε να μην μιλήσει καθόλου δημόσια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος στην παραπάνω αναφορά του χαρακτήρισε «ανεγκέφαλους» τους ιθύνοντες» που πήραν την τιμωρητική απόφαση.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Όπως έγραψε, προ ημερών η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ενδεικτική ήταν η αναφορά του προέδρου ότι «σήμερα επιπλέουν και βασιλεύουν φελλοί, παλλακίδες, ανώμαλοι, «πατριάρχες» της διαπλοκής, και «παρτσακλά», ότι «ελευθερωθήκαμε από τον τουρκικό ζυγό πλην όμως σκλαβωθήκαμε από παπικούς, προτεστάντες, μασωνία και παρακλάδια όπως Rotary, Lions, Προσκοπισμός, ενώ ενσυνείδητοι Χριστιανοί παραγκωνίζονται, γελοιοποιούνται και διασύρονται από αντίχριστους, ανώμαλους και ψευδοδιανοούμενους», για Ανεξάρτητες Αρχές ως «πειθήνια όργανα της εκάστοτε καθεστηκυίας τάξεως και των καταχθόνιων σκοτεινών δυνάμεων», αλλά και ως προς τα εθνικά ή κοινωνικά θέματα πως «αντί να αποφαίνεται ο λαός αποφαίνεται μία στενή ολιγαρχία της εκάστοτε κυβερνώσης κλίκας»!

ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ

Η τελετή έγινε παρουσία πλήθους κόσμου στον εσπερινό και την πολιαρχιερατική Θεία Λειτουργία και λιτανεία, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Ασκάλωνος του Πατριαρχείου Νικηφόρου μετά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερωνύμου (ο οποίος αποχώρησε λόγω επειγουσών υποχρεώσεων), το ηγουμένου της Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσεβίου Σπανού, του αρχιερατικού επιτρόπου Καλαβρύτων π. Χρήστου Μπίρμπα, ιερέων, του υποδιοικητή του ΚΕΤχ – συνταγματάρχη Γεώργιου Αλεξίου, του εκπροσώπου το ΓΕΣ στρατηγού Χαράλαμπου Λαλούση, του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, του Κων/νου Τσιτίνη στρατηγού ΕΛΑΣ εα, του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Αντώνιου Τοκατλίδη και του θεολόγου Λάμπρου Σκόντζου.

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

πηγή:pelop.gr