Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα ανοίξουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα.

Επισημαίνεται ότι παράδοση των βιβλίων στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τονίζουν σε κοινή τους η δήλωση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη. πηγή – www.ethnos.gr

Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων

Την Τετάρτη 11-09-2019 και ώρα 10:00 π.μ  θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός  για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020.  Αυτήν τη στιγμή θα θέλαμε να τη μοιραστούμε με όλους εσάς,  τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, αλλά και όλους τους φίλους και συμπαραστάτες στο έργο μας. Η παρουσία σας θα μάς κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς,  καθώς θα σηματοδοτεί – από την έναρξη του νέου σχολικού έτους- την ποθητή και αναγκαία συνεργασία καθηγητών- γονέων- μαθητών-φορέων της πόλης μας με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Σχολικού Συγκροτήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “Ευσέβιος Κηπουργός”

Με ιδιαίτερη εκτίμηση απευθύνουμε την πρόσκληση αυτή σε όλους εσάς.