Σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος
Στη σύσκεψη μετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής Μάρτων Σίμιτσεκ και ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Αθανάσιος Κανταρτζής. όπως επίσης και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της χώρας που έχουν καταθέσει προτάσεις στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι, θα καλυφθεί με ειδική πρόσκληση μέσα από το πρόγραμμα «Τρίτσης» το οποίο για το σκοπό αυτό θα διαθέσει το ποσό των 50 εκ. ευρώ.
Απευθυνόμενος στους Δημάρχους της χώρας ο κ. Μητσοτάκης τους κάλεσε να κάνουν τις δικές τους «μικρές επαναστάσεις», αλλάζοντας την όψη των πόλεων τους, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που δίδεται μέσα από την διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαβρύτων έχει καταθέσει πέντε ολοκληρωμένες προτάσεις με τις προτάσεις να έχουν εγκριθεί από την επιτροπή.

«Έργα που θα μείνουν»
«Δεν είναι μια ευκαιρία μόνο για εφήμερους εορτασμούς αλλά και μια ευκαιρία να μείνει μια παρακαταθήκη στον τόπο», ανέφερε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και εξήγησε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που οι προτάσεις έχουν και έναν χαρακτήρα λίγο εκτός των συνηθισμένων ορίων, είναι προτάσεις οι οποίες δεν περιορίζονται απλώς σε μία ιστορική αναπαράσταση, είναι προτάσεις οι οποίες και μετά το 2021, και το 2022 και το 2023 και τα επόμενα χρόνια θα μείνουν».
«Πραγματικά έχω να μεταφέρω το τεράστιο ενδιαφέρον των συναδέλφων μου για το πως θα μπορέσουμε αυτό το μήνυμα για τα 200 χρόνια, αλλά και την Ελλάδα από εδώ και πέρα, να το μεταφέρουμε παντού, να φτιάξουμε “νέα στέκια επαρχιώτικα” όπως λέει και το τραγούδι στο υπέροχο βίντεο του “Ελλάδα 2021″» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.
Μετά από την επεξεργασία του συνόλου των 383 προτάσεων ΟΤΑ, που έχουν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», επιλέγονται 151 προτάσεις που έχουν αναπτυξιακό περιεχόμενο με συνολική αιτούμενη χρηματοδότηση 36 εκατ. ευρώ. Παραλλήλως έχουν αξιολογηθεί θετικά ως προς το περιεχόμενο 7 προτάσεις που αφορούν σε έργα ανάπτυξης και ευρύτερων υποδομών.

Οι 151 προτάσεις έχουν κατανεμηθεί στις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενό τους:
1. Ψηφιοποίηση – Νέες Τεχνολογίες – Έξυπνη Πόλη
2. Τουρισμός- Αθλητισμός- Πολιτισμός και Ιστορία με Αναπτυξιακό Περιεχόμενο
3. Ενέργεια- Περιβάλλον- Ανακύκλωση- Βιώσιμη Πόλη και Αστική Κινητικότητα
4. Υποδομές
5. Επιχειρηματικότητα
6. Πολυπολιτισμικότητα – Κοινωνική Συνοχή
7. Συνέδρια- Ημερίδες- Εκθέσεις σε ετήσια, περιοδική ή μόνιμη βάση με Αναπτυξιακό Περιεχόμενο.

ΠΗΓΗ:www.pelop.gr