Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου στα Καλάβρυτα, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτραςμε διεθνή συμμετοχή, το Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών.«Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ».

Στο Συνέδριο αυτό συμμετέχουν διακεκριμένοι συνάδελφοι και συνεργάτες από πολλά Νοσοκομεία, συμβάλλοντας στο υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προγράμματος.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή σημαντικού αριθμού συναδέλφων Καλαβρυτινής καταγωγής αλλά και συναδέλφων που δραστηριοποιούνται σήμερα στην επαρχία μας.

Το συνέδριο πρέπει να γίνει ευκαιρία ανταλλαγής επιστημονικών απόψεων αλλά και τόπος συνάντησης των ιατρών και των συνεργατών Καλαβρυτινής καταγωγής.
Επίσης για πρώτη φορά Καλαβρυτινοί επιστήμονες, πέραν της ιατρικής, παρουσιάζουν προτάσεις που αφορούν τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της πατρίδας μας.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνεται από την Εταιρεία μας, με μεγάλη συμμετοχή, κοινωνικό πολυιατρείο στην επαρχία Καλαβρύτων με ειδικότητες που δεν είναι διαθέσιμες στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνει στον χώρο του Συνεδρίου και στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων, επιλογή εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», ο οποίος συνεργάζεται για το σκοπό αυτό συστηματικά στην Αθήνα
με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα Καλάβρυτα αποτελούν σημείο αναφοράς της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επιπλέον, τα όμορφα φυσικά τοπία της περιοχής συνθέτουν ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Επιδίωξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας μας είναι να γίνουν οι εκδηλώσεις αυτές επιστημονικός θεσμός με τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια.

Τα Καλάβρυτα αποτελούν σημείο αναφοράς της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επιπλέον, τα όμορφα φυσικά τοπία της περιοχής συνθέτουν ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Τα Καλάβρυτα αποτελούν σημείο αναφοράς της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επιπλέον, τα όμορφα φυσικά τοπία της περιοχής συνθέτουν ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Επιδίωξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας μας είναι να γίνουν οι εκδηλώσεις αυτές επιστημονικός θεσμός με τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια.

Από σήμερα Παρασκευή έως και αυτή την Κυριακή ο Δήμος διαθέτει το χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου του, στην πλατεία των Καλαβρύτων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα».

Ο Δήμος Καλαβρύτων καλεί όσους από τους πολίτες επιθυμούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, να προσέλθουν, είτε

– Σήμερα Παρασκευή στο χώρο του συνεδρίου στο ξενοδοχείο Canyon, ώρες 19:00 – 21:00 στο ενημερωτικό σταντ θα γίνεται εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ώρα 8:00 μ.μ.), σήμερα θα γίνει ομιλία με θέμα «Η Σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Αιμοποιητικών Κυττάρων / Μυελού των Οστών», από την Ιωάννα Βαρελά, βιολόγο και στέλεχος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και

– Αύριο Σάββατο στην κεντρική πλατεία στο Τουριστικό Περίπτερο Καλαβρύτων ώρες 10:00 – 14:00 όπου θα λειτουργήσει το Ενημερωτικό Περίπτερο και θα γίνεται εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η Τράπεζα Εθελοντών ∆οτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙ∆ΑΣ» είναι µη
κερδοσκοπικός οργανισµός που δηµιουργήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών µε
Καρκίνο ΕΛΠΙ∆Α και την Πρόεδρό του κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για να
καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται µεταµόσχευση
µυελού των οστών, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Στη χώρα µας, ο αριθµός των
εθελοντών δοτών µυελού των οστών είναι ακόµη µικρός και οι Έλληνες ασθενείς που
πρέπει να υποβληθούν σε µεταµόσχευση λαµβάνουν µοσχεύµατα κυρίως από το
εξωτερικό.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙ∆ΑΣ»
έχει αναλάβει εκστρατεία ενηµέρωσης για τη σηµασία της δωρεάς αιµοποιητικών
κυττάρων/µυελού των οστών και την αύξηση του αριθµού των Εθελοντών ∆οτών
Μυελού των Οστών στην χώρα µας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

(ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF)