Ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος με μια προσωπική του πρόταση, η οποία τέθηκε ως εκτός ημερησίας θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, έδειξε για μια ακόμα φορά ότι επιθυμία του είναι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να είναι πραγματικά ανοιχτές στον πολίτη.

Η αρχή έγινε όταν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αποφάσισε να μεταδίδονται όλες οι συνεδριάσεις ζωντανά από το κανάλι του δήμου, όπως και γίνεται.
Σήμερα πρότεινε, από εδώ και στο εξής και μέχρι την ολοκλήρωση του νέου δημαρχείου, οι δημοτικές συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται στο χώρο του πέτρινου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία.

Η πρόταση φυσικά έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Έτσι μετά από πολλά πολλά χρόνια τα δημοτικά συμβούλια θα πάψουν να γίνονται στην ασφυκτική αίθουσα που ουσιαστικά απέτρεπε την παρουσία πολιτών και όποιοι το τολμούσαν, κυρίως ως εμπλεκόμενοι σε ένα θέμα, έμεναν όρθιοι επί ώρες.

Επίσης η κίνηση αυτή δείχνει σεβασμό προς τους δεκάδες τοπικούς προέδρους που εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίοι πλέον δεν θα συνωστίζονται όρθιοι στην είσοδο, αλλά θα παρακολουθούν σε ανθρώπινες συνθήκες τις συνεδριάσεις στις οποίες έτσι κι αλλιώς καλούνται να παραβρίσκονται.