Πρώην υψηλόβαθμος δικαστικός στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Είναι γεγονός! Εφόσον επιτρέψει ο Αρειος Πάγος τη συμμετοχή του πολιτικού σχηματισμού «Ελληνες – Εθνικό κόμμα» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτού θα ηγηθεί ο καλαβρυτινός -πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αντί δηλαδή του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη!

Ο καταγόμενος από την Κέρτεζη Αχαΐας -που έχει υπηρετήσει και στην Πάτρα – ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονικό κράτος.

Η «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει σήμερα ότι το τελευταίο δίμηνο πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία προκειμένου ο κ. Κανελλόπουλος ν’ αναλάβει την ηγεσία των «Ελλήνων».
Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τη μέρα που πρόκειται να διαλυθεί η Βουλή, πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου.

Κύκλοι, άμεσα προσκείμενοι στον επικεφαλής, θεωρούν ότι ο Αρειος Πάγος θα επιτρέψει τη συμμετοχή των «Ελλήνων» στις εκλογές, διότι είναι «ακαταμάχητο το τεκμήριο αθωότητος του καταδικασθέντος «Χρυσαυγίτη» Κασιδιάρη», μέχρις ότου αμετάκλητα κριθεί ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση, με πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση. Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι «σχετική Κοινοτική Οδηγία κατισχύει του ελληνικού Συντάγματος και ο αποκλεισμός των «Ελλήνων» από τις εκλογές θα συνιστά συνταγματικό πραξικόπημα, για πρώτη φορά από το 1864».

Αν επιβληθεί, παρά ταύτα, αποκλεισμός, επισημαίνουν ότι στις πιθανές δεύτερες εθνικές εκλογές θα δοθεί σίγουρα «το παρών», χωρίς να προσδιορίζεται ο τρόπος που θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Αν δεν είναι υποψήφιος βουλευτής με τους «Ελληνες» στις 21 Μαΐου ο Ηλίας Κασιδιάρης, διευκολύνεται πιθανώς η κάθοδος στις κάλπες. Ωστόσο, από το περιβάλλον του Αν. Κανελλόπουλου απορρίπτεται το ενδεχόμενο της… «θυσίας» του τέως βουλευτή!

Πηγή: pelop.gr