Έφυγε από τη ζωή 18 Αυγούστου 2022 στα 83 του χρόνια  ο Δημήτρης Γκλαβάς με καταγωγή από την Καλλιθέα Καλαβρύτων.

Ένας άνθρωπος ευγενής, διακριτικός, ευφυής, δοτικός με ιδιαίτερο χιούμορ και πνευματική καλλιέργεια.

Είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό τόσο στην Αμερική όσο και στη Νορβηγία όπου διέμενε εδώ και πολλά χρόνια με την αξιαγάπητη γυναίκα του Τρίνε.

Αγαπούσε πολύ τον τόπο του και τον επισκεπτόταν για μεγάλα διαστήματα με κάθε ευκαιρία. Όσοι είχαμε την τύχη να είμαστε φίλοι του απολαύσαμε πολλές φορές τις ιστορίες από το παρελθόν που διηγιόταν με τόση νοσταλγία και το εύστοχο χιούμορ με το οποίο τις διάνθιζε.

Δημήτρη, καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων.
Τρίνε, καλή δύναμη σε εσένα και την ευρύτερη οικογένεια.

Σύντομο βιογραφικό 

Υπηρέτησε στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών για 4,5 χρόνια. Εργάστηκε ως σκηνογράφος για την τηλεόραση με σημαντικές διακρίσεις στη Βοστόνη,  την Ουάσιγκτον και τα Νησιά Virgin. Στη Νορβηγία εργάστηκε για πολλές κινηματογραφικές ταινίες και συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Charton Heston.

Στο θέατρο έφτιαξε πολλά σκηνικά και είχε αναγνωριστεί ως ο καλύτερος σκηνογράφος στο Όσλο. Δούλεψε με τις Ingmar Bergman, Ingrid Bergman και Liv Ullmann στην ταινία ‘Φθινοπωρινή Σονάτα ‘. Στη Δανία δούλεψε με τον βραβευμένο με Όσκαρ Christian Bale.
Ήταν πολύ εργατικός και πολύ κοινωνικός κι από όλους τους χώρους από τους οποίους πέρασε αγαπήθηκε και δημιούργησε φιλίες. Η σύζυγός του είναι Νορβηγίδα και υπήρξαν παντρεμένοι για περισσότερα από 52 χρόνια χωρίς να κάνουν παιδί. Γνωρίστηκαν στην Καραϊβική στα τέλη της δεκαετίας του 60.