ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ: ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσαμε και φέτος τον πολιούχο μας Άγιο Αθανάσιο στους Καμενιάνους μέσα σ ένα μαγευτικό περιβάλλον που όμοιό του σπάνια συναντάς.
Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας, ο και πολιούχος των Καμενιάνων. Ο Αγιότερος των ηρώων και ηρωικότερος των Αγίων. Να πρεσβεύει υπέρ των απανταχού Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών όπου γης, να χαρίζει δύναμη και υγεία σε όλους.
Πιστοί στο καθήκον μας εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και τώρα, πανηγυρίσαμε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα την εορτή της ανακομιδής λειψάνων του πολιούχου των Καμενιάνων Αγίου Αθανασίου. Παρόντες-πέραν των θεσμικών εταίρων-αρκετοί Καμενιανίτες και επισκέπτες από τα χωριά μας, με ξεχωριστή την παρουσία του γνήσιου εκφραστή της δημοτικής μας παράδοσης στο κλαρίνο, συμπατριώτη μας Γιώργου Δαλιάνη.
Θερμές ευχαριστίες στον Αρχιερατικό Επίτροπο της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας π. Ιωάννη Μπαμπίλη που τέλεσε με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια την θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και προσέδωσε ιδιαίτερη λαμπρότητα στην πανήγυρη του ναού μας με την παρουσία του.
Στο ναό μας τέθηκαν-τη μέρα αυτή-για προσκύνημα τα τίμια λείψανα: Της Αγίας Κυράννας, της Αγίας Ακυλίνας, και του Οσίου Χριστοφόρου Παπουλάκου, τα οποία πρόσφατα εδωρήθησαν στον ναό μας από τον Καμενιανίτη μοναχό του Αγίου Όρους Γ. Μάξιμο Ιβηρίτη. Καθώς επίσης και τα υπάρχοντα στο ναό μας λείψανα, του Αποστόλου Φιλίππου και Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού. Ο ναός μας ευωδίαζε καθ’ όλο το διάστημα της Θείας λειτουργίας. Να έχουμε την βοήθεια όλων των Αγίων και του πολιούχου μας.
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας προσφέρθηκαν κεράσματα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο στο Πνευματικό Κέντρο του ναού και αντιλάγησαν ευχές. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση των παρευρισκομένων στο σημαντικό Μουσείο των Καμενιάνων το οποίο αποτελεί ένα ακόμη κόσμημα για το χωριό.

Χρόνια πολλά!!! Χριστός Ανέστη

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης