Καντέρ σε Ερντογάν για την επικήρυξή του: «Αν σκοτωθώ εσύ θα είσαι υπεύθυνος»

Ο Ενές Καντέρ απάντησε στην κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης να τον επικηρύξει για 500 χιλιάδες ευρώ. Με μήνυμά του στα social media, ο 30χρονος Τούρκος σέντερ του NBA που πέρσι έπαιξε στους Σέλτικς ανέφερε πως αν χάσει τη ζωή του, την ευθύνη θα έχει αποκλειστικά το καθεστώς Ερντογάν.

Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας, ο οποίος πέρσι μαζί με την αμερικανική υπηκοότητα, τροποποίησε και το όνομά του προσθέτοντας τη λέξη Freedom (μτφ. Ελευθερία), θεωρήθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας, μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν και πλέον είναι στην «Λίστα των Καταζητούμενων Τρομοκρατών».

Η ανάρτηση του Ενές Καντέρ:

«Δεν το πιστεύω ότι φτάσαμε στο σημείο που θέλουν να με σκοτώσουν. Αν σκοτωθώ στο μέλλον το καθεστώς του Ερντογάν θα είναι υπεύθυνο. Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν, το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί ηγέτες σιωπούν και ακόμα προσπαθούν να έχουν διπλωματία με αυτές τις δικτατορίες;».

Σε μια δεύτερη ανάρτησή του ο Ενές Καντέρ Φρίντομ «προσκαλεί» τον Ερντογάν να έρθει να τον πιάσει. «Θες να σπαταλήσεις μισό εκατομμύριο; Ελεύθερα».

Πηγή: protothema.gr