Το ΚΚΕ Αχαΐας επανήλθε στη συνάντηση των επικεφαλής ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, στην Πάτρα και στο κοινό τους σχέδιο για τις δημοτικές εκλογές.

Διά του βουλευτή του στην Αχαΐα, Νίκου Καραθανασόπουλου αυτή τη φορά, το ΚΚΕ – μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα – επανήλθε στο περιεχόμενο της συνάντησης των επικεφαλής των Κομματικών Οργανώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, Αντώνη Κουνάβη, Μιχάλη Σιδηρόπουλου και Νίκου Μοίραλη, στην Πάτρα, επιμένοντας πως αυτή έγινε, κατ’ ουσίαν, για να αντιστρατευτούν συμμαχικά κατά του κομμουνιστή δημάρχου, Κώστα Πελετίδη.

Σε ομιλία του στα Ζαρουχλέικα, ο κ. Καραθανασόπουλος, τους απέδωσε «μεγάλη ανησυχία» από την πορεία ισχυροποίησης του ΚΚΕ, αφού έφτασαν σε σημείο -μπροστά σε δημοσιογράφους και μεταξύ φαγητού και πιοτού- όχι μόνο να συζητήσουν για την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, αλλά ο κ. Κουνάβης να καλεί τους δύο ομοτράπεζούς του, σε κοινή στάση αλληλοϋποστήριξης στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, για να αντιμετωπίσουν τον «κίνδυνο» Πελετίδη, βρίσκοντας μάλιστα ευήκοα ώτα!

Ειδικά για τον κ. Σιδηρόπουλο -επιβεβαιώνοντας τα λεχθέντα στη συνάντηση- κριτίκαρε αρνητικά τον ισχυρισμό του ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Πατρέων, Βασίλης Αϊβαλής, όχι μόνο θα μπει στον β’ γύρο, αλλά θα νικήσει κιόλας.

«O Πελετίδης θα βγει και πάλι δήμαρχος, με την ψήφο του λαού, ακόμη πιο ενισχυμένος και μάλιστα από τον α’ γύρο» είπε σ’ όλους τους τόνους ο αχαιός βουλευτής του ΚΚΕ. «Σας καλώ να τους χαλάσετε τα σχέδια και από την κάλπη της 21ης Μαΐου, να προκύψει πολύ ισχυρό ΚΚΕ, για να τους τρομοκρατήσουμε. Να γίνει δηλαδή ένας ισχυρός λαϊκός σεισμός που θα τους ταρακουνήσει» κατέληξε στην ομιλία του ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συνάντηση των τριών κομματικών εκπροσώπων «όχι τοπική εξαίρεση, αλλά πανελλαδική πρακτική των κομμάτων να συσκέπτονται για το πώς θα μπορέσουν να περιορίσουν τη λαϊκή αντίσταση και τη δύναμη του ΚΚΕ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι περιέργως λέγονται αυτά από το ΚΚΕ, αφού προσωπικά τηλεφώνησε στα γραφεία του, θέλοντας να τους καλέσει στη συνάντηση, αλλά δεν τον πήραν ποτέ πίσω. «Αρα, η συνάντηση δεν μπορεί να ήταν προσχεδιασμένη εναντίον του ΚΚΕ και του Πελετίδη» είπε. Επί της ουσίας της πολιτικής καταγγελίας, παραδέχεται πως έκανε αναφορά στα δημοτικά, κατάλαβε όμως πως «οι κ.κ. Σιδηρόπουλος και Μοίραλης έδειξαν να συμφωνούν με το πολιτικό του σκεπτικό, πως όποιος από τους υποψηφίους δημάρχους των τριών περάσει στον β’ γύρο των εκλογών, στην Πάτρα, θα πρέπει όλοι να τον στηρίξουν, αφού πιστεύουν πως η δημοτική αρχή δεν είναι χρήσιμη για την πόλη».

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, σχολίασε στην «Π» ότι η κριτική του ΚΚΕ είναι fake news και παραμύθια της Χαλιμάς. «Ο κ. Κουνάβης – έξω από προσυμφωνημένα – αναφέρθηκε στις δημοτικές εκλογές, αλλά η αναφορά του δεν τον αφορά γιατί έχει αποφασιστεί στον α’ και β’ γύρο η στήριξη του Β. Αϊβαλή».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας, Νίκος Μοίραλης, τόνισε στην «Π» ότι «ο κ. Κουνάβης είπε την άποψή του για τα δημοτικά, αλλά ούτε συζήτηση κάνανε, ούτε συμφωνήσαμε σε κάτι, όπως ισχυρίζεται το τοπικό ΚΚΕ και ότι μ’ αυτό που κάνει, θέλει απλά να δημιουργήσει σάλο».

Πηγή: pelop.gr