ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΟΥΣΙΩΤΩΝ

‘Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ’

Σωτηριάδου 27, 26225 Πάτρα, 6947002238, karousikalavrutwn@gmail.com 

Έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια από την ίδρυσή του, ο Προοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος των Απανταχού Καρουσιωτών “Ο Αγιος Δημήτριος” προσκαλεί εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, τους φίλους και τα μέλη του στην κοπή της τεσσαρακοστής πρώτης πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Στην εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στις 17:30 στο Πνευματικό Κέντρο Δεμενίκων θα πραγματοποιηθούν:

17.30 Εγκαίνια έκθεσης ιστορικής φωτογραφίας* στο υπόγειο του Πνευματικού κέντρου
18.00 Ετήσια γενική συνέλευση, διοικητικός και οικονομικός απολογισμός με προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις εκδηλώσεις του συλλόγου.
18.30 Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
19.00 Κάλαντα από μικρούς μουσικούς
19.30 Βράβευση προσώπων για την προσφορά τους στον Σύλλογο
19.45 Βράβευση εισαχθέντων μαθητών σε Α.Ε.Ι. και βράβευση των αριστούχων μαθητών γυμνασίου και λυκείου 

Η έκθεση ιστορικής φωτογραφίας επιμελήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου και ύστερα από την φιλοξενία της στο Καρούσι Καλαβρύτων τον περασμένο Αύγουστο μεταφέρεται στο υπόγειο του Πνευματικού κέντρου Δεμενίκων στην Πάτρα, από 26 έως 31 Ιανουαρίου 2020, 6.00-9.00 μ.μ.

Η έκθεση επιχειρεί να αναμοχλεύσει τις αναμνήσεις από το Καρούσι Καλαβρύτων συλλέγοντας και εκθέτοντας την πρόσφατη ιστορία του χωριού και των κατοίκων του μέσα από 60 ‘ιστορικές’ φωτογραφίες χωρισμένες σε τρεις θεματικές ενότητες.

Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο: η ζωή στο χωριό και δείχνει χώρους, δραστηριότητες, εκδηλώσεις, εργασίες και γεγονότα που συνέβησαν στο χωριό τα τελευταία χρόνια.
Η δεύτερη ενότητα με τίτλο ‘πρόσωπα’ προβάλει τους ανθρώπους, τα πρόσωπά τους, την ενδυμασία τους, την έκφρασή τους και κρύβει ή ανασύρει τις προσωπικές ιστορίες του καθενός.
Το καθήκον για την πατρίδα είναι ο τίτλος της τρίτης ενότητας και δείχνει τους άνδρες του χωριού που υπηρέτησαν τον ελληνικό στρατό σε πολεμικές περιόδους ή κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας. 

Πάτρα, 10 Ιανουαρίου 2020

 Το ΔΣ