Για τη διακίνηση των «μαϊμού» προϊόντων είχε δημιουργήσει σελίδα παραγγελιών στο διαδίκτυο. Τουλάχιστον 300 πωλήσεις με κέρδος 95.000 ευρώ.

Στη σύλληψη 30χρονου στην Κάτω Αχαΐα για απάτη και ηλεκτρονικό παρεμπόριο προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας. Οπως αποκάλυψε το pelop.gr, εισήγαγε από την Κίνα ηλεκτρονικά εργαλεία και τα πωλούσε με το αζημίωτο ως αυθεντικά, αφού προηγουμένως τα παραποιούσε, τοποθετώντας τους ετικέτες γνωστών εταιρειών.

Για τη διακίνηση των «μαϊμού» προϊόντων είχε δημιουργήσει σελίδα παραγγελιών στο διαδίκτυο. Τουλάχιστον 200 εργαλεία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην αποθήκη – εργαστήριο που «ξετρύπωσαν» οι αστυνομικοί. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το τελευταίο εξάμηνο ο 30χρονος (ρομά) είχε πωλήσει τουλάχιστον 300 εργαλεία, αποκομίζοντας κέρδος που αγγίζει τις 95.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική δραστηριότητα της μητέρας του, χρησιμοποιούσε εν αγνοία της τα στοιχεία της εταιρείας της για την έκδοση δελτίων αποστολής των προϊόντων.

Κατά τις έρευνες, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 300 αποκόμματα συνοδευτικών δελτίων αποστολής με παραλήπτες φυσικά πρόσωπα ανά την ελληνική επικράτεια, ένα πιστόλι κρότου, δυο γεμιστήρες ένας εκ των οποίων έφερε δυο φυσίγγια και 23 φυσίγγια κρότου λάμψης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα εμπορικά σήματα, πλαστογραφία, απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου για τα όπλα και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πατρών.

Πηγή: pelop.gr