Πυρκαγιά ξέσπασε  λίγο πριν τις 18:00 σε δασική έκταση στον Κάτω Δρυμό Κλειτορίας. Επιτόπου σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Το συντονισμό για τη κατάσβεση είχε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Π.Σ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ενώ συμμετείχε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας κ. Νίκος Ρουμελιώτης και ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων κ. Φακίστας.
Παρόντες ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, και ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων κ. Βασίλης Σταθούλιας.

Στην επιχείρηση για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 15 οχήματα με 30 πυροσβέστες και το ελικόπτερο Αφροδίτη, και ενισχύετε από την 6 ΕΜΑΚ  και τη Φ.Υ Αιγίου,  Φ.Υ  Βυτίνας ο  ΑΡΗΣ Πελοποννήσου” , η “Υ , Ολύμπια, Φ Κ  Ευφροσύνη , Φ Κ  Χαλανδρίτσας Φ Κ  Ναυπάκτου και 11 πυροσβέστες  πεζοπόρων Και 2 πετζετέλ από τη Τρίπολη που επιχειρούν αυτή την ώρα από αέρος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 17.30 το απόγευμα και καίει χαμηλή βλάστηση, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά με απόλυτο συντονισμό οριοθετήθηκε και γρήγορα τέθηκε σε έλεγχο.