«Η άμβλωση είναι ανθρώπινο δικαίωμα» σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ της Αχαϊας, που αντέδρασε με παρέμβασή της στο αναχρονιστικό κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου για κηρύγματα κατά των αμβλώσεων στις 8/9

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σημειώνει συγκεκριμένα:

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την Πέμπτη 8/9 να πραγματοποιηθούν κηρύγματα «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων» στις ενορίες ολόκληρης της χώρας. Δυστυχώς διαπιστώσαμε πως οι εκκλησίες της Πάτρας δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.
Η αυτοδιάθεση δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Η πρόσβαση στην ασφαλή άμβλωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας. Η αντίληψη πως οι γυναίκες είναι αναπαραγωγικές μηχανές του έθνους, που βαρύνονται με το καθήκον επίλυσης του δημογραφικού έρχεται από εποχές σκοτεινές που θέλουμε να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας.
Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην άμβλωση. Είναι ζήτημα διασφάλισης της ζωής, της υγείας, της αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας και του δικαιώματος να αποφασίζουμε για εμάς, το μέλλον και την οικογένειά μας.
Δεν θα ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση του δικαιώματός μας στα σώματά μας.
Θα θέσουμε τέλος στη συζήτηση που έχει αρχίσει διεθνώς με πρόφαση την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υποκινείται από ακροδεξιούς και alt-right πολιτικούς φορείς με σκοπό να συσπειρώσουν το συντηρητικό ακροατήριό τους.
Η ανθρώπινη ζωή μπορεί να προστατευτεί με την απλοποίηση των διαδικασιών για την τεκνοθεσία από ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, ώστε περισσότερα παιδιά να φύγουν από τα ιδρύματα και να ζήσουν σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον, με την περίθαλψη των κατατρεγμένων προσφυγόπουλων, με την ενίσχυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας, όχι με την αμφισβήτηση δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με πόνο και αγώνα.
Υποσχόμαστε ότι θα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας.
Όχι στον σκοταδισμό!