Ήρθε ο καιρός που η συστημική, οικονομική, κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα μας, θα έφτανε διορθωτικά και στην πιο μικρή μορφή κοινωνικών ομάδων που είναι οι σύλλογοι. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή, οι χιλιάδες σύλλογοι που λειτουργούν ή υπολειτουργούν στην επικράτεια, θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τον ρόλο της δημιουργίας τους και δεν είναι άλλος από αυτόν που αναγράφεται στα καταστατικά τους. Όταν οι σύλλογοι, τα σωματεία κ.λ.π υπηρετούν ή εξυπηρετούν αλλότρια προς τον σκοπό τους καθήκοντα, όταν οικονομικοί, πολιτικοί, εγωιστικοί ή άλλοι λόγοι προβάλλονται και κατευθύνουν την λειτουργία  τους, τότε έρχεται η στιγμή που υπάρχουν αντιδράσεις, ακόμα και  εκ των έσω. 
Το τελευταίο διάστημα, δυο τρεις τέσσερις σύλλογοι, λίγο πολύ, έχουν γίνει σαν της μουρλής τα μαλλιά που λέει κι ο λαός.
‘Έτσι, τα ‘’όργανα’’ που κουρδίζονταν από το καλοκαίρι και μετά, τώρα που αλλάξαμε χρονιά,  άρχισαν να βγάζουν νότες. Άρχισαν τα όργανα κοινώς, για διαφορετικούς λόγους φυσικά σε κάθε περίπτωση και με διαφορετική λογική  στην αντιμετώπισής τους.
Άλλοι λειτουργούν με συμβούλιο ‘’ασφαλείας’’,άλλοι έχουν επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών και αναζήτηση υπαιτίων για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκειά τους, άλλοι παραιτούνται, άλλοι παίρνουν αυθαίρετα πρωτοβουλίες εκ μέρους όλων, άλλοι απαγορεύουν, άλλοι εκρήγνυνται κ.λ.π
Άγνωστο ποια θα είναι η εξέλιξη σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις. Πάντως τέτοια προβλήματα δεν καλύπτονται με λαμπρές εκδηλώσεις,εθιμοτυπικές επισκέψεις, ανακοινώσεις, υπέρ προβολή υποτυπώδους έργου κ.α
Οι πολίτες που παρακολουθούν και μαθαίνουν, θλίβονται, γιατί άλλα περιμένουν από τον εθελοντισμό και άλλα τους προκύπτουν.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ

Αρχική