Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η τακτική συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Απρίλιο, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης όπως ακριβώς κάνει και το υπουργικό συμβούλιο λόγω των μέτρων, στέλνοντας μήνυμα με ένα πολύ καλό παράδειγμα προς μίμηση.

Στις 16: 50 έφτασε στο Συνοδικό Μέγαρο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη με τον Αρχιεπίσκοπο να λέει: «Είναι μια πρωτόγνωρη συνεδρίαση αυτή η σημερινή» απευθυνόμενος σε όλους τους Συνοδικούς Ιεράρχες που βρισκόταν στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στον προτζέκτορα της αίθουσας.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος στο μήνυμά του αναφέρθηκε στην κρίσιμη αυτή στιγμή για την Εκκλησία, αλλά και για το χρέος του καθενός από εμάς απέναντι στον συνάνθρωπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε ξεκάθαρα και για την ευθύνη του ανθρώπου, να προστατεύσει τα δημιουργήματα του Θεού άρα και την ίδια του τη ζωή και το όλο οικοσύστημα και ουσιαστικά μας έθεσε προ των ευθυνών μας.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην διαδρομή του Χριστιανού ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή την ευθύνη αφού ο ίδιος ρύπανε τον πλανήτη με καταστροφικό τρόπο, όπως τόνισε…
Αναφέρθηκε και στην ΔΙΣ λέγοντας ότι εξέφρασε προληπτικά την πρόνοια που οφείλει για τον δοκιμαζόμενο λαό από την αόρατη απειλή και τόνισε ότι απεφάσισε να απευθύνει έκκληση στο λαό να μείνει σπίτι του να προσευχηθεί.

Ολοκληρώνοντας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με θαυμασμό σε όσους δίνουν μάχη για το συνάνθρωπο: «Παρακολουθώ με συγκίνηση τις προσπάθειες των γιατρών, νοσοκόμων εθελοντών».

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr