Σε ιδιαίτερα φιλόξενο και ζεστό κλίμα υλοποιήθηκε η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης με κεντρικό μήνυμα «Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή» στην Κέρκυρα από 28 Σεπτεμβρίου έως 01 Οκτωβρίου 2022. Περισσότεροι από 200 σύνεδροι από την Ελλάδα και την Κύπρο αντάλλαξαν ιδέες και προβληματισμούς για την πορεία της πρόληψης και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων, εργαστηρίων, συστημικών καφέ και παράλληλων δρώμενων.
Η 13η Πανελλήνια Συνάντηση ήταν μια συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Δίκτυου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, του Κέντρου Πρόληψης Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Ν.ΜΩΡΟΣ» και το Ιόνιου Πανεπιστημίου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και με την υποστήριξη του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις συμμετείχαν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου και εθελοντές των ομάδων ΔΙΕΞΟΔΟΣ και ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ. Ειδικότερα κατά την έναρξη των εργασιών της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης, η κα Γιάννα Ζορμπά, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας και Συντονίστρια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δικτύου συντονίζοντας παράλληλα σε συνεργασία με την κα Αννέτα Τσελέντη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος» την εναρκτήρια εκδήλωση. Επίσης, στο πλαίσιο των προφορικών ανακοινώσεων η κα Θωμαΐς Σταύρου, εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «Η πρόληψη σε νέες δια-συν-δεσεις: τι διαιρέθηκε, τι προστέθηκε και ποιες ήταν οι σταθερές μας» όπου αναδείχθηκαν οι προκλήσεις που έφερε η πανδημία στη λειτουργία των φορέων πρόληψης ως ζωντανούς οργανισμούς μάθησης.
Στην ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας δια της επιστημονικά υπευθύνου κας Γ. Ζορμπά προτάθηκε και ψηφίστηκε από τους συμμετέχοντες να συνεχίσει την ενεργή παρουσία του στο πλαίσιο της οκταμελούς συντονιστικής επιτροπής του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης.
Η αδιάλειπτη παρουσία αυτού του Δικτύου και η συνεχής εξέλιξη και ενδυνάμωση του αποδεικνύει έμπρακτα τη δύναμη των ανθρώπων όταν ενώνουν τις προσπάθειές τους σε ένα κοινό σκοπό!