Σαν την ηρεμία πριν την καταιγίδα πρέπει να ερμήνευσε η μείζονα αντιπολίτευση την επί έντεκα μήνες σιωπή της παράταξης Παπαδόπουλου, για τα… παραδοτέα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Με αφορμή την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση επί του θέματος της παράδοσης και παραλαβής, που προκάλεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ κ. Σπύρος Θεοχάρης, ο δήμαρχος πήρε το λόγο και κατακεραύνωσε το σύστημα με το οποίο διαχειρίστηκαν οι απελθόντες, δημοτικά έργα και δημοτικό χρήμα.

Αφού ξεκαθάρισε ότι η δημόσια συζήτηση απολογισμού θα γίνει, αλλά θα γίνει στην ώρα της, ανέφερε ότι οι πολιτικές παραλείψεις και πράξεις δεν δικάζονται από τα δημοτικά συμβούλια.

Κάπου εκεί άρχισαν τα… αστραπόβροντα και…. αμέσως μετά η καταιγίδα.

Σε ολόκληρη την διάρκεια της τοποθέτησής του, οι παρευρισκόμενοι πρώην είχαν μείνει άγαλμα. Πιθανόν να μην υπήρξε αντίλογος λόγω της απουσίας του Γιώργου Λαζουρά, πιθανόν και όχι!!!

Πάντως, ο νυν δήμαρχος, έδειξε ότι γνωρίζει καλά τις εκκρεμότητες και την αταξία που επικρατούσε στον δήμο και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε πολλές από αυτές.

Αφού παραδέχθηκε ότι πράγματι, λόγω της συνέχειας που πρέπει να έχει ο δήμος, υλοποιούνται τώρα έργα δρομολογημένα από πριν, αλλά ταυτόχρονα όμως όπως είπε, υπάρχουν και άλλες αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, που ουδέποτε δρομολογήθηκαν.

Μίλησε για ανυπαρξία προγραμματισμού και ενεργειών για μια σειρά από έργα, όπως το κτηματολόγιο και ο εορτασμός των 200 ετών από το 1821.

Αναφέρθηκε επίσης,

Στην εκκρεμότητα της επένδυσης του χιονοδρομικού

Στην μη είσπραξη οφειλών της τάξης του απίστευτου ποσού των 1.800.000 ευρώ.

Στην αμέλεια αποστολής ειδοποιητηρίων για τέλη δημοτών και οφειλές κτηνοτρόφων.

Στις εκκρεμότητες που υπάρχουν για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε για την ολοκλήρωση του σε πρόγραμμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τέλος έκανε αναφορά στις μεγάλες εκκρεμότητες που βρήκε η νέα δημοτική αρχή, αναφορικά με την αποχέτευση π.χ. τα τέλη των 200 ευρώ, για τα οποία δεν υπήρξε ποτέ μέριμνα για την καταβολή πληρωμών από τους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους, ουδέποτε ενημερώθηκαν γι αυτή τους την υποχρέωση από κανέναν.

Μίλησε για πληρωμές εργολάβων από άλλα έσοδα και όχι από τα ανταποδοτικά όπως θα έπρεπε, αναφέροντας το παράδειγμα των υδρομέτρων, που ενώ έχει πληρωθεί η προμήθεια και η τοποθέτηση στο σύνολό της, μόνο μερικά από αυτά τοποθετήθηκαν.

Σε όλη αυτή την 27 λεπτών διάρκεια από αλήθειες και αναφορές στις “αταξίες’’ του παρελθόντος, μπορεί ο πρώην δήμαρχος να απουσίαζε, αλλά αυτός που επέλεξε να καθίσει στην θέση του, βρισκόταν σε… “άχρωμη καταστολή’’.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

www.kalavrytanet.com