Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κέρτεζη Καλαβρύτων οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον αγωνιστή Αναγνώστη Στριφτόμπολα που έπεσε μαχόμενος το 1821 στην μάχη του Λεβιδίου.
Μετά την Θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό γεννήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας και τις ομιλίες, ακολούθησε πομπή, υπό την φιλαρμονική του δήμου προς το μνημείο του αγωνιστή που βρίσκεται στην πλατεία Στριφτόμπολα. Εκεί έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.
Αρκετός ο κόσμος που έλαβε μέρος στην εκδήλωση, λίγοι οι Κερτεζίτες, με εντονότατη όμως παρουσία υποψηφίων και νυν αιρετών της τοπικής( δήμος -Περιφέρεια) αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Ακολούθησε γεύμα ακριβώς απέναντι από το σπίτι του πεσόντα ΕΛΛΗΝΑ το οποίο, εξωτερικά τουλάχιστον, δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα ταίριαζε στον ήρωα Κερτεζίτη. Το δε εσωτερικό του ούτε λόγος να είναι επισκέψιμο και μάλλον η όποια προσπάθεια έχει σταματήσει σε …κάποια αναστήλωση που έχει γίνει στο παρελθόν. ΚΡΙΜΑ!!!

Μόνο μια μαρμάρινη πλάκα και ένας πενιχρός σημαιοστολισμός λόγω της ημέρας. ΚΡΙΜΑ !!!

Ένα σημείο αναφοράς για την συμμετοχή των αγωνιστών της επαρχίας μας παραδομένο στους καιρούς και τα καμώματά τους.

www.kalavrytanet.com