79 χρόνια από την 9 Μάη του 1945, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, οι Οργανώσεις της Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα καταθέσουν στεφάνι στις 7:00μμ στο μνημείο των 11 ΕΑΜιτών – κομμουνιστών που απαγχονίστηκαν στις 9 Μάη του 1944 (ένα μήνα μετά τον απαγχονισμό ακόμα 2 συναγωνιστών τους) από τους ναζί κατακτητές στην πλατεία στα Ψηλαλώνια.

79 χρόνια πριν, στις 9 του Μάη, η ναζιστική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της, ενώ ο Κόκκινος Στρατός της ΕΣΣΔ προελαύνοντας είχε απελευθερώσει τους ευρωπαϊκούς λαούς, και είχε καταλάβει και το τελευταίο προπύργιο του ναζισμού, το Βερολίνο, υψώνοντας την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.

Μέρα που σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου, με τα απελευθερωτικά κινήματα όλων των λαών, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές να είναι κομμάτι αυτής της μεγάλης νίκης. H Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες με τα περισσότερα σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας θύματα του αντιφασιστικού απελευθερωτικού αγώνα. Ο λαός μας συσπειρωμένος στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, θυσίασε ακόμα και την ίδια του τη ζωή στον αγώνα του κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την απελευθέρωση της πατρίδας, με αιμοδότη και οργανωτή το ΚΚΕ, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Ο ηρωικός απελευθερωτικός αγώνας του λαού μας, όπως και των άλλων λαών, επιβεβαίωσε ότι η δύναμη του λαού που βγαίνει μπροστά, οργανωμένος και αποφασισμένος, είναι ανίκητη.

79 χρόνια μετά το αντικομμουνιστικό ντελίριο και η ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό είναι κριτήριο ψήφου και καταδίκης της ΕΕ και των κομμάτων της. Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία που ασφυκτιούν από το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης, που οι ζωές τους διαλύονται καθημερινά από τα καπιταλιστικά κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, που ανησυχούν για την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όλα αυτά δεν είναι μια «θεωρητική συζήτηση».

Αντίθετα: Τους αφορούν άμεσα, κάτι που το ομολογεί πρώτη απ’ όλους η ίδια η ΕΕ και οι αντιδραστικές κυβερνήσεις της, με τα δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανούν για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, βαφτίζοντας την 9 Μάη «Μέρα της Ευρώπης».

Στις 9 του Ιούνη δίνουμε απάντηση σε όσους προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: Με ισχυρό ΚΚΕ για το δίκιο και την πραγματική ελπίδα των λαών! Με την ιστορική αλήθεια και όχι με την παραχάραξη και το «πλυντήριο» στον φασισμό, που είναι εργαλείο του συστήματος, σάρκα από τη σάρκα του και γι’ αυτό τον «κανακεύουν» η ΕΕ και όλες οι αστικές δυνάμεις.