Εδώ και τώρα να λειτουργήσει το πρώην “409” στρατιωτικό νοσοκομείο

ως δημόσια δομή υγείας για την κάλυψη των αναγκών του λαού της Αχαΐας!

Με δελτίο τύπου ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α./Γ.Ε.Σ. Ν. Αχαΐας ενημερώνοντας για την άγονη κατάληξη του διαγωνισμού για το «409» κάνει αναφορά στους εκλεγμένους βουλευτές των κομμάτων στο νομό λέγοντας πως δεν παίρνουν θέση για το ζήτημα αξιοποίησης του. Τους καλούμε να ανακαλέσουν το κομμάτι αυτό του Δελτίου Τύπου -που ίσως από παράληψη διατύπωσαν ως έχει.

Ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

Πρώτον το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκαν και αντιπάλεψαν το κλείσιμο του «409» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά τα χρόνια πάλευαν και απαιτούσαν την άμεση επαναλειτουργία με ευθύνη των κυβερνήσεων των νοσοκομείων «409» και «Νοσημάτων Θώρακος», που επίσης έκλεισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεύτερον, όσον αφορά τον Σύλλογο Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α./Γ.Ε.Σ. Ν. Αχαΐας, γνωρίζουν πολύ καλά τη θέση και στάση του εκλεγμένου βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό. Μάλιστα οι ίδιοι συναντήθηκαν με τον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, καθώς και με τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας με το ΚΚΕ στις 9 του Φλεβάρη κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, ενώ ερωτήσεις έχουν κατατεθεί 2 φορές στη Βουλή τον Μάρτη και τον Δεκέμβρη του 2022, αλλά και επίκαιρη ερώτηση τον Γενάρη του 2023 όπου και συζητήθηκε.

Τρίτον, όσον αφορά τη στάση των άλλων κομμάτων, ότι κι αν κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Όσο και αν φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλεγμένοι βουλευτάδες του στο νομό -που ταυτόχρονα με προκλητικό τρόπο φωτογραφίζονται ότι δήθεν κινητοποιούνται μπροστά από το «409»- δεν ξεπλένουν τις ευθύνες τους ως κυβέρνηση για το κλείσιμό του, αλλά και ως αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια. Όσο και αν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Χαρδαλίας «πετούν το μπαλάκι στην εξέδρα» και ρίχνουν ευθύνες ακόμα και στον Δήμο Πατρέων για τη μη αξιοποίησή του, δεν μπορούν να κρύψουν την αντιλαϊκή τους πολιτική στον τομέα της υγείας που βάζει τους ιδιώτες από το παράθυρο σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας, το ξεπούλημα του «409».

Το λέμε καθαρά: η αξιοποίηση του 409 ως δημόσια δομή υγείας αποτελεί τη μοναδική πρόταση προς όφελος του πατραϊκού λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ υποβάθμισαν το δημόσιο σύστημα υγείας και τις υποδομές τις χώρας, ενίσχυσαν την επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας, αναγκάζοντας το λαό να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας, να μην ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση, να πρωτοστατήσουν μαζί με τους κομμουνιστές στην πάλη για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με δωρεάν παροχές υγείας με βάση τις ανάγκες μας, σε σύγχρονες και αναβαθμισμένες κτιριακές υποδομές!

Καλούμε τον πατραϊκό λαό να κάνει το βήμα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες και στις εθνικές εκλογές. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει δύναμη για το λαό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να μην παραδοθεί το “409” στους επιχειρηματίες!

Με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν μέτρα για την ανάπτυξη του πρώην “409” Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση σε αριθμό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμες σχέσεις εργασίας, προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των οικογενειών τους αλλά και του λαού της περιοχής, για δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη.