Η κεντρική πλατεία κάθε μέρους πρέπει να αποτελεί σημείο πολιτιστικής αναφοράς και συνεύρεσης.

Πρέπει να διατίθεται, το μεγαλύτερο μέρος της, ελεύθερο για χρήση των κατοίκων και των επισκεπτών. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν και οριοθετημένα σημεία τα οποία να χρησιμοποιούνται από τα πέριξ καταστήματα εστίασης και καφέ, επίσης προς τέρψη των πολιτών.

Η κεντρική πλατεία Κλειτορίας που διαθέτει έτσι κι αλλιώς περιορισμένο χώρο μοιάζει να υπάρχει ως προέκταση των εσωτερικών χώρων των εκεί καταστημάτων και να αποτελεί εν τέλει ένα μεγάλο καφέ εστιατόριο.

Έτσι περιορίζεται το δικαίωμα να απολαύσουν την πλατεία όσοι δεν έχουν την διάθεση ή τα χρήματα να στογγυλοκαθίσουν σε μια από τις ιδιωτικές καρέκλες.

Περιορίζεται το δικαίωμα των παιδιών να κινηθούν, να παίξουν, να φωνάξουν γιατί…ενοχλούν τους θαμώνες και δέχονται παρατηρήσεις από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.
Ιδιοκτήτης της πλατείας όμως είναι ο πολίτης ο οποίος εκπροσωπείται από τους ανθρώπους που με την ψήφο του έχει επιλέξει για να ρυθμίζουν τις αυθαιρεσίες εις βάρος του.

Τέλος εποχής για μια δημοτική αρχή που μετράει τις τελευταίες μέρες της εντός όμως Αυγούστου που η ανάγκη της πλατείας βρίσκεται στο φόρτε της.

Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και λογικής με δικαιοσύνη, προς όφελος των πολλών, προς όφελος της ανάπτυξης.