Οι εργασίες εκτελέστηκαν ανάμεσα στην περιοχή που ορίζεται από την οικία Λατάνη έως τη διασταύρωση Νεκροταφείου και από οικία Μπόμπα Δ. έως κτίριο Μαρώση (πρώην Εφορεία).

Οδεύοντας προς τα κρύα του Δεκεμβρίου στην Κλειτορία είναι όλα έτοιμα με τις όψεις των κτιρίων. Η «Π» είχε προαναγγείλει τη μεταμόρφωση της Κλειτορίας, που απέκτησε πιο γραφική εικόνα με την πλήρη ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας αλλά και της ανακαίνισης των προσόψεων κεντρικών κτιρίων.

Το έργο περιλάμβανε αμμοβολή των όψεων (αφαίρεση τυχόν παλιών επιχρισμάτων) αποκάλυψη της πέτρινης κατασκευής και επιμελημένο αρμολόγημα αυτής.

Με αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα της αλλά και την ντόπια τεχνοτροπία κατασκευής λιθοδομών που στις περισσότερες περιπτώσεις χρονολογούνται περίπου ένα αιώνα, ενώ σημειώνεται πως ελέγχθηκε μακροσκοπικά η στατική επάρκεια των κτιρίων.

Τα καλντερίμια περιμένουν να περιπατηθούν από τουρίστες

 

Μέσα στο Νοέμβριο εκτελέστηκαν όλες οι εργασίες, ώστε ο φετινός χειμώνας να βρει την Κλειτορία σε ευνοϊκή θέση ενόψει της τουριστικής περιόδου. Η περιοχή αναμένει μετά από δύο χρόνια μεγάλο όγκο τουριστών αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, γεγονός που θα τονώσει αισθητά τη ροή του χρήματος.

Επιπλέον, αναπλαστικές εργασίες έγιναν και στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου προς τον παλιό Σταθμό του ΚΤΕΛ και την διασταύρωση του δρόμου Λευκασίου – Φιλίων (προς Τρίπολη), ένα έργο που δίνει ακόμα πιο όμορφο χαρακτήρα στην περιοχή. Θα ακολουθήσουν επιπλέον εργασίες σε δύο πεζόδρομους.

Όμορφες εικόνες που με το χειμερινό σκηνικό θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο

Η ουσία είναι πως η Κλειτορία έχει ξεκινήσει να αποτελεί θελκτικό χειμερινό τουριστικό προορισμό. Αυτό αποδεικνύεται από τους εκατοντάδες επισκέπτες που έχουν βρεθεί στην ορεινή περιοχή της Αχαΐας τα τελευταία σαββατοκύριακα, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί τόσο από τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Παπακανέλλο όσο και από επιχειρηματία του ξενοδοχειακού κλάδου.

γράφει ο Απόστολος Αναστασόπουλος

Πηγή:pelop.gr

Μια πέτρινη οπτασία – Τα κεντρικά κτίρια μετά τις εργασίες απέκτησαν άλλη εικόνα