Η κοινωνία της Κλειτορίας και των γύρω περιοχών περιμένει πώς και πώς το πανηγύρι που αρχίζει τη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Στις 27 Σεπτεμβρίου (έως 2/10/2022) ξεκινά το φημισμένο πανηγύρι της Κλειτορίας, δίνοντας ζωή και οικονομική δύναμη στην τοπική κοινωνία.

Η Εμποροπανήγυρη της Κλειτορίας δεν είναι ένα απλό γεγονός. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο περικλείεται η ψυχή της Ορεινής Αχαΐας, η δημιουργικότητα των κατοίκων της, καθώς και η ζωντάνια και το μεράκι όσων συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Η Εμποροπανήγυρη Κλειτορίας εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε μια παράδοση και ιστορία και αποτελεί το πλέον σημαντικό εμπορικό και οικονομικό γεγονός για τη Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας.

Η δημοφιλέστατη παραδοσιακή γουρνοπούλα ψημένη στη σούβλα και τα πλούσια εδέσματα των καταστημάτων της Κλειτορίας είναι πειρασμός…

Και με σύμμαχο το καλό καιρό και της υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

  • Σας καλούμε στην Εμποροπανήγυρη Κλειτορίας, που προσφέρει, καλό παραδοσιακό φαγητό, φθηνές αγορές, παιδικά παιχνίδια, χορός, διασκέδαση, ανθρώπινες σχέσεις, πολιτισμός, εξυπηρέτηση, φιλοξενία, παράδοση, ανάπτυξη, είναι μερικά από τα στοιχεία της επιτυχίας που έγινε παράδοση και τη δημοφιλέστατη παραδοσιακή γουρουνόπουλα ψημένη στη σούβλα, χαρακτηριστικό έδεσμα της Κλειτορίας
  • Αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τη Κλειτορία, τις μέρες αυτές της Εμποροπανήγυρης, με θετικό πνεύμα παραμερίζοντας τις παραξενιές που μας έφερε ο καινούργιος γεμάτος άγχος τρόπος ζωής και να ξεφύγει για λίγο από την καθημερινότητα.

“Η συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την σωστή και ασφαλή λειτουργία της Εμποροπανήγυρης Κλειτορίας είναι καθολικό κοινωνικό αίτημα, όλων μας, να ενδυναμωθεί η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Ο νέος αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ Σωτήρης Δουκλιάς μας εξηγεί όσα περιμένουν στη φετινή εμποροπανήγυρη, Προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της εποχής και περιμένουμε να ζήσουμε ένα όμορφο πανηγύρι. Καθημερινά από την προηγούμενη εβδομάδα γίνονται εργασίες για την ασφαλή διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Σωτήρης Δουκλιάς, οι παράγκες των εμπόρων θα είναι γεμάτες «Φέτος θα έχουμε πολλούς εμπόρους, που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου με τα προϊόντα τους».

Μεγάλο ερώτημα για την επιτυχία του πανηγυριού είναι αν θα έρθουν Αθηναίοι επισκέπτες. Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι άνθρωποι της περιοχής είναι ενθαρρυντικά λόγο του καλού καιρού. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα έχουμε μαζική προσέλευση Αθηναίων, αλλά σε συζητήσεις που γίνονται, αντιλαμβανόμαστε πως θα έχει μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι της Κλειτορίας.