Τα έγγραφα του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας για μια ακόμη φορά  μπαίνουν και κοινοποιούνται στη Βουλή των Ελλήνων, στους κ.κ. Πρόεδρο και. Αντιπρόεδρους της Βουλής .

Οι επιστολές μας προς τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης για τις αυξήσεις στην ενέργεια και τον κ. Υπουργό Υγείας για συνταγογράφηση των  PCR Test, μέσω των Βουλευτών της αντιπολίτευσης του νομού Αχαΐας της κας Αθανασίας Αναγνωστοπούλου και του κ. Κώστα Μάρκου, μπαίνουν στη Βουλή των Ελλήνων.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των αγώνων που κάνουμε σαν πρωτοβάθμια σωματεία μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό.

Ως Εμπορικός Σύλλογος θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα βασικά μας προβλήματα χωρίς παρωπίδες βάζοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα των εμπόρων, των υπαλλήλων, των οικογενειών μας και του κλάδου μας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου μας βάζοντας στην άκρη μικροκομματικά συμφέροντα, κοιτώντας πάντοτε το δάσος και όχι το δέντρο.

Παραθέτουμε την κοινοβουλευτική αναφορά που έκαναν οι βουλευτές Αχαΐας προς την Βουλή των Ελλήνων και τους ευχαριστούμε για αυτή τους την κίνηση.

με τιμή

ο Πρόεδρος                                                    η Γ. Γραμματέας

Χαράλαμπος Π. Παπαδόπουλος                                Νικολέτα Χανδόλια

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τους Υπουργούς

Υγείας

Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Επιστολές του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας με θέμα: «Άμεση εφαρμογή της συνταγογράφησης των τεστ PCR» και «Στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης» .

Οι βουλευτές Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου καταθέτουν ως αναφορά τις επιστολές του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας με τις οποίες ζητά την άμεση εφαρμογή συνταγογράφησης των τεστ PCR σε όλους αλλά και την άμεση στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης απέναντι στις αυξημένες τιμές ενέργειας και στο κύμα ακρίβειας.

Μπροστά στην νέα μετάλλαξη και τα νέα μέτρα πρέπει για ακόμα μια φορά ο εμπορικός κόσμος να αντιμετωπίσει μόνος του όλο αυτό το χάος και τα υπερβάλλοντα έξοδα. Δύο χρόνια τώρα πληρώνουν από το υστέρημα τους δεκάδες ευρώ για μάσκες, αντισηπτικά, rapid test και μοριακά τεστ χωρίς να έχουν καμία βοήθεια από το κράτος, το οποίο στηρίζουν με τους φόρους και τις εισφορές τους.

Ο κλάδος του λιανεμπορίου βάλλεται από παντού. Η οικονομική αδυναμία των χιλιάδων Εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα απαραίτητα ύστερα από τα καταστροφικά lockdown και τα αποτυχημένα ημίμετρα των “click” σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας και τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας προοιωνίζουν ένα εφιαλτικό μέλλον.

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά των Επιστολών, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

 

Αθήνα, 11.1.2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Μάρκου Κώστας