Καθαρίζετε και μπλανσάρετε τα κρεμμυδάκια για 6-7 λεπτά (τα βράζετε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και κρυώνετε αμέσως σε παγωμένο νερό με παγάκια).
Σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με τα 20ml ελαιόλαδου (αν δεν βρείτε τα μικρά μανιτάρια, βγάζετε το κοτσάνι από πιο μεγάλα λευκά μανιτάρια και τα κόβετε στα 2 ή στα 4).

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το μπέικον για να πάρει χρώμα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε πιάτο. Αλατίζετε τα κομμάτια του κόκορα και προσθέτετε δυο τρία κομμάτια κάθε φορά στην κατσαρόλα και σοτάρετε να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.

Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε όλα τα κομμάτια του κόκορα στην κατσαρόλα, τα περιχύνετε με το κονιάκ και τα ανάβετε. Προσθέτετε το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι, το σκόρδο και τη δάφνη και σιγοβράζετε τον κόκορα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1-1½ ώρα περίπου.

Απομακρύνετε τον κόκορα από τη φωτιά και συνεχίζετε να βράζετε τη σάλτσα μέχρι να ελαττωθεί κατά 2/3. Προσθέτετε ξανά τον κόκορα, τα κοκκάρια και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και βράζετε για αλλά 5 λεπτά. Κατόπιν, διαλύετε το κορνφλάουρ σε δυο τρεις κουταλιές νερό και προσθέτετε στον κόκορα που βράζει όσο χρειαστεί για να δέσει ελαφριά η σάλτσα.

Θες να δεις αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή; Μπες στο Olivemagazine.gr

Υλικά
6 μπούτια από κόκορα αλανιάρη
150γρ. μπέικον, σε κυβάκια
60ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φύλλο δάφνης φρέσκο
½ ματσάκι θυμάρι ή ρίγανη φρέσκια
750ml κρασί κόκκινο Αγιωργίτικο
100ml κονιάκ
250ml ζωμό κότας
30 κοκκάρια καθαρισμένα
400γρ. μανιτάρια λευκά μικρά (πολύ μικρά, σαν κουμπιά)
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
πηγή:www.olivemagazine.gr