Σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, στις Κορφές Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο-εκδήλωση μνήμης, για τους Κορφιώτες,πεσόντες,στους Εθνικούς Αγώνες,μεταξύ των οποίων και για τον καταδρομέα,Σωτήρη Τζουρά, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στην Κύπρο στις 21 Ιουλίου 1974,συνέπεια της κατάρριψης του αεροπλάνου Noratlas,που συμμετείχε της επιχείρησης ”ΝΙΚΗ”.

Ομιλία για τον ήρωα καταδρομέα εκφώνησε, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς.

Ο Σωτήρης Τζουράς, γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1953 στις Κορφές, της Επαρχίας Καλαβρύτων. Τρίτος από τα πέντε παιδιά του Γιάννη και της Βικτωρίας Τζουρά. Η οικογένεια των Τζουραίων, η μεγάλη του χωριού, έχει πληρώσει βαρύ το φόρο του αίματος για την πατρίδα. Από το 1916 μέχρι το 1974, έντεκα νεκροί, αναγράφονται στο ηρώο της μικρής κοινότητας των εκατό κατοίκων. Οι πιο πολλοί Τζουραίοι. Ο Σωτήρης Τζουράς αφού τελείωσε το δημοτικό σχολείο έμεινε να βοηθά τους γονείς του στις αγροτικές εργασίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Η μητέρα, η οικογένειά του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαγκαφάς, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, Καούρης και Ζησιμόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Γκίζας, ο εκπρόσωπος ΓΕΕΘΑ Συνταγματάρχης κ. Μαρκόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας Αντιπλοίαρχος κ. Ματούλας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Ιωάννης Τζουράς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ.Χαρίλαος Ερμείδης, εκπρόσωποι των συλλόγων Κυπρίων Αχαΐας, αντιπροσωπεία των συναγωνιστών του , με το σύλλογο «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ‘74»,  εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων