Πολλοί συμμορφώνονται με το μέτρο, είτε για να προστατευθούν είτε για να γλιτώσουν το πρόστιμο – Τι δικαιολογίες προβάλλουν όσοι «συλλαμβάνονται» να μη φορούν μάσκα

Εντατικοί είναι και σήμερα οι έλεγχοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί για τη χρήση της μάσκας. Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί της Τροχαίας της Διεύθυνσης Αττικής κάνουν ελέγχους σε λεωφορεία και άλλα ΜΜΜ. Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι πειθαρχούν στο μέτρο για να προστατευθούν από τον ιό, ενώ κάποιοι άλλοι το κάνουν για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Δεν είναι λίγοι όμως και εκείνοι που αδιαφορούν επιδεικτικά.

Όπως βλέπετε από το βίντεο της αυτοψίας του protothema.gr, ο οδηγός ταξί διαμαρτύρεται για το πρόστιμο των 150 ευρώ που του έκοψαν οι αστυνομικοί διότι δεν φορούσε μάσκα. Όπως ο ίδιος είπε στο protothema.gr, τον δυσκολεύει η χρήση της μάσκας την ώρα της οδήγησης.

Έλεγχοι Αστυνομίας
«Δεν μπορώ να φοράω τη μάσκα την ώρα που οδηγώ, είμαι 15 ώρες στο τιμόνι και δυσκολεύομαι πολύ στην αναπνοή. Μου έκοψαν πρόστιμο 150 ευρώ», αναφέρει.
Έλεγχοι Αστυνομίας

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να φορούν μάσκα και να κάνουν σύσταση και στον πελάτη τους να φορέσει τη μάσκα. Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν θέλει να φορέσει μάσκα κι ο οδηγός φοράει, τότε οι αστυνομικοί θα κόβουν πρόστιμο μόνο στον πελάτη.

Στο βίντεο του protothema.grοι επιβάτες του λεωφορείου κατεβαίνουν στη στάση φορώντας οι περισσότεροι μάσκα, εκτός από μια γυναίκα η οποία ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι την είχε…ξεχάσει.

«Τη μάσκα τη φοράω για να προστατέψω τον εαυτό μου από τους άλλους αλλά και για το πρόστιμο που είναι τσουχτερό» λένε οι πολίτες. «Πάντα φοράω τη μάσκα γιατί είναι μερικοί ασυνείδητοι» λέει ένας επιβάτης λεωφορείου στο protothema.gr.

Έλεγχοι Αστυνομίας
Η μάσκα σε συνδυασμό με την απόσταση και το πλύσιμο των χεριών είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε σήμερα για να ελέγξουμε την κατάσταση που διεθνώς δεν εξελίσσεται καλά, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.

IMG_9542
IMG_9554
IMG_9537
IMG_9549
www.protothema.gr