Το διαβάσαμε στο πατρινό blog patrasevents.gr από όπου και οι φωτογραφίες και πραγματικά ούτε εμείς θα πιστεύαμε στα μάτια μας αν δεν γνωρίζαμε την γόνιμη γη του Κρυονερίου Καλαβρύτων καθώς και την ποιότητα του γάργαρου νερού του.

Γράφει λοιπόν ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Τσάμης στο σχετικό άρθρο στο patrasevents:

Η γη της Αχαΐας έκανε το θαύμα της…

Έχετε δει ντομάτα σε μέγεθος μπάλας μπάσκετ; Την είδαμε εμείς και δεν πιστεύσαμε στα μάτια μας.

Μια ντομάτα γίγας που κεντρίζει το ενδιαφέρον και που σίγουρα θα μπορούσε να είχε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Η ντομάτα αυτή βρίσκεται σε χωράφι στο Κρυονέρι Καλαβρύτων, με τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου που αποφάσισαν να ασχοληθούν πριν από μερικούς μήνες με την κηπευτική, να μην πιστεύουν στα μάτια τους όταν την αντίκρισαν.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστηρίζουν η ντομάτα αυτή δεν είναι αποτέλεσμα λιπασμάτων ή κάποιου άλλου είδους χημικού φαρμάκου, αλλά έγινε τόσο μεγάλη μόνο από την ήλιο και το γάργαρο νεράκι της περιοχής. Είναι και αυτό μια απόδειξη ότι η μάνα γη, η γη της Αχαΐας, μπορεί να γεννήσει και να δημιουργήσει θαύματα.

Αρκεί να την αγαπήσουμε και να ασχοληθούμε μαζί της. Η ντόματα “γίγαντας”, αξίζει να αναφέρουμε, ότι βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης. Κάτι που σημαίνει ότι θα μεγαλώσει και άλλο…