Ξεκινά από σήμερα μια νέα διοργάνωση στην ορεινή Αχαΐα που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Κορυφαία ονόματα του μουσικού χώρου θα τραγουδήσουν στη σκηνή που έχει στηθεί, ενώ θα διεξαχθούν πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα σπεύδουν σήμερα στα Καλάβρυτα και τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου για την έναρξη του Helmos Mountain Festival που διεξάγεται από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ

Οπως έχει ενημερώσει την «Π» ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Αλέξης Αγριος, από το πρώτο δεκαήμερο που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και αναμένονται συνολικά το τριήμερο περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες! Μάλιστα, από σήμερα νωρίς το πρωί ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν πολλές οργανωμένες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κρήτη και ασφαλώς την Αθήνα.

Η νέα διοργάνωση στα ορεινά της Αχαΐας φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, τα οποία έχουν ήδη γίνει διακριτά, αφού πολλοί από τους επισκέπτες θα μείνουν στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων και των γύρω χωριών.
Η ιδέα πίσω από τη διοργάνωση «γεννήθηκε» πριν από μερικούς μήνες και, όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Αγριος, στόχος είναι η συμβολή του Χιονοδρομικού στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος ακόμα καλύτερα τις ομορφιές του βουνού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ

Προφανώς, το μεγάλο γεγονός της περιόδου για τα Καλάβρυτα έχει φέρει πολλά χαμόγελα στους επαγγελματίες της περιοχής, αφού τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα θα έχουν αρκετή δουλειά και είναι σχεδόν γεμάτα όλα τα κρεβάτια τους, ενώ και οι επιχειρηματίες της εστίασης θα δουν καλές ημέρες στο ταμείο τους. Να σημειωθεί πως οι διοργανωτές έχουν διαμορφώσει χώρους στο Χιονοδρομικό, όπου οι επισκέπτες θα στήνουν τις σκηνές τους για να κάνουν camping στο βουνό!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι μουσικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου με συναυλίες των Γιάννη Αγγελάκα και 100ο C, Παύλου Παυλίδη και Hotel Alaska και Novel 729. Το Σάββατο 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα, και Εισβολέα. Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα λάβουν χώρα συναυλίες των Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη και Σπύρου Γραμμένου. Ολες οι συναυλίες ξεκινούν στις 8 το βράδυ.

Τέλος, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) ο κύκλος εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Χελμού θα ολοκληρωθεί με μεσημεριανό γλέντι στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων από το μουσικό σχήμα Γκιντίκι και την Ιουλία Καραπατάκη, με είσοδο ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.

Πηγή: pelop.gr