Η κατασκευή του νέου σχολείου χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους με τη συνολική δημόσια δαπάνη να προεκτιμείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, εγκαινιάστηκε, χθες το σύγχρονο κτίριο του Γενικού Λυκείου των Λεχαινών. Η υπουργός έφθασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο νεότευκτο εκπαιδευτήριο, αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί και συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές σε δημοτικά σχολεία της Νέας Μανωλάδας και της Ανδραβίδας.

Η κατασκευή του νέου εκπαιδευτηρίου στην κωμόπολη των Λεχαινών χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους με τη συνολική δημόσια δαπάνη να προεκτιμείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Το διδακτήριο του 9/Γενικού Λυκείου Λεχαινών κατασκευάστηκε σε οικόπεδο επιφανείας 4.284,92μ. και αποτελείται από 1 κτίριο με ισόγειο και όροφο.

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020, ενώ σήμερα το κτίριο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα φωτισμού, αερισμού, κλιματισμού, ψύξης θέρμανσης, σκιασμού, συναγερμού κα. Εκτός από την βασική υποδομή, το νέο εκπαιδευτήριο περιλαμβάνει 3 κλιμακοστάσια, αίθουσα φυσικών επιστημών, γραφείο πληροφορικής και γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Σκληρή κριτική στην υπουργό

Διπλή «επίθεση» με αφορμή την επίσκεψή της εξαπέλυσε στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ο συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος. «Θα την στεναχωρήσουμε, δεν υπάρχει κάτι άλλο για να βάλει λουκέτο», ήταν το καυστικό σχόλιο του κ. Φελβοτόμου για το «λουκέτο» στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο ίδιος σχολίασε δηκτικά ότι: «Η τριτοβάθμια εκπαίδευση είχε ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Αυτές, όμως, ξεκίνησαν και τελείωσαν στην Ηλεία».
Από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε ούτε το σύγχρονο εκπαιδευτήριο που εγκαινιάστηκε στα Λεχαινά, λέγοντας ότι είναι έργο που χρηματοδοτήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: pelop.gr