Επιστολή – Καταγγελία για τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας Λυκούριας κ. Σοφοκλή Κοντογιάννη απέστειλαν οι “Ελεύθεροι – Αδέσμευτοι Λυκουραίοι”.

Τη δημοσιεύουμε χωρίς περαιτέρω σχολιασμό:

Το Τοπικό Συμβούλιο Λυκούριας συγκροτήθηκε σε σώμα την 1η 9ου 2019.

Περιμέναμε τον τέως πρόεδρο (από τον Δεκέμβριο του 2018) να παραβρεθεί τυπικά στην πρώτη Συνεδρίαση για να παραδώσει τα βιβλία των Αποφάσεων – Πράξεων της θητείας του και το έργο του, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, το οποίο είχε στείλει σε κάθε σπίτι. Όμως δεν μας τίμησε με την παρουσία του. Μας αγνόησε ή φοβάται κάτι; Αδιαφόρησε για τα προβλήματα του χωριού. Η κατάσταση του νερού απερίγραπτη (ασυντήρητες υδρομαστεύσεις, ανοικτά φρεάτια, διαρροές, παροχές χωρίς ρολόγια, λάστιχα τρύπια, αμφίβολη ποιότητα, πλήρης ασυδοσία).

  • Το χωριό βρώμικο, γεμάτο χορτάρια σε δρόμους, νεκροταφείο, γήπεδο, αλσύλλια και γενικώς τους δημόσιους χώρους.
  • Σκουπιδοτενεκέδες άπλυτοι, για τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον, τρύπιοι, χωρίς ρόδες, χωρίς καπάκια…
  • Αγροτόδρομοι – Δρόμοι προς τα ποιμνιοστάσια σε κακό χάλι.
  • Οι πηγές του Λάδωνα επίσης απέραντο χάλι.
  • Η εγκατάλειψη του χωριού είναι εμφανής και διαπιστωμένη από τους κατοίκους, τους ετεροδημότες και τους επισκέπτες. Βέβαια ελάχιστοι διαμαρτύρονται (οι λόγοι γνωστοί).

Πέντε χρόνια πέρασαν και δεν κατάλαβες ότι οι κοινότητες δεν λύνουν τα προβλήματά τους  με τους εθελοντές (των οποίων την προσφορά αναγνωρίζουμε), αλλά με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για να πάρεις όμως πρέπει να διεκδικήσεις.

Εσύ πότε το έκανες; Παρέστης έστω μία φορά σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, ξέρεις που βρίσκεται η Περιφέρεια;

Δημοσίευσες έναν ακόμη ετήσιο απολογισμό. Τα χρήματα του τελευταίου οκταμήνου (κατά το οποίο είχες αναστείλει τις συνεδριάσεις του συμβουλίου) θεωρείς ότι τα δικαιούσαι; Δεν τα δικαιούσαι. Σύμφωνα με το νόμο είχες εκπέσει του αξιώματος του προέδρου. Αν σέβεσαι τους θεσμούς να μην τα πάρεις και αν τα πήρες να τα επιστρέψεις.

Θα μπορούσες να προσφέρεις έργο στο χωριό, με δεδομένο ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο είχες δύο συμβούλους από το χωριό (τον κ. Κοντογιάννη Πρόεδρο του Δ.Σ. και την κα Αναστασοπούλου – Πετζιά) και τον δήμαρχο δικό σου αλλά δεν το έκανες.

Σήμερα κάνεις παραινέσεις στον Δήμαρχο.

Βλέποντας ότι και ο νυν πρόεδρος κος Αθανάσιος Σβίγγος δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον, (ήταν μέλος και στο προηγούμενο Τ.Σ.) πήραμε την πρωτοβουλία να ασχοληθούμε με το θέμα του νερού (το οποίο αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας).

Πηγαίνοντας στις υδρομαστεύσεις πάθαμε σοκ με την κατάσταση που βρήκαμε. Απαιτείται λοιπόν να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις με δεδομένο ότι έρχεται χειμώνας. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι ένα μικρό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί.

Υ.Γ. Τελικά δεν έχουμε καταλάβει ποιος σου έφταιγε κε Σοφοκλή; Ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, οι υπεύθυνοι του ιδρύματος, οι κάτοικοι που δεν συμμετείχαν στις ομάδες εθελοντών;

Έπεται συνέχεια…

Ελεύθεροι – Αδέσμευτοι Λυκουραίοι

Στούρας Δημήτριος του Αργυρίου