Βουβός ο πόνος και απέραντη η θλίψη για τους συγγενείς και φίλους, σήμερα στην Λυκούρια Καλαβρύτων. Απαρηγόρητοι οι γονείς της Αναστασίας, Ηλίας Παπαγγελής, Μαρία Ντόλκα και οι αδελφές της, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας, τόπο καταγωγής της 19χρονης, η οποία συγκαταλέγεται στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς της και κυρίως ο πατέρας της Ηλίας Παπαγγελής, γιατρός ορθοπαιδικός και η μητέρα της, η οποία εργάζεται στον χώρο της Υγείας.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμο στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας, ενώ το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, ο υποψήφιος βουλευτής και παλιός Νομάρχης Αχαϊας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο παλιός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος κατάγεται από τη Λυκούρια, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου Αλέξης Σταυρούλιας, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων Δημήτρης Κοντογιάννης, ο πρώην αντιδήμαρχος Κλειτορίας Ασημάκης Μιχαλόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενωσης Γιώργος Κοσμάς, κ.ά.

Ανάμεσα στα στεφάνια στη μνήμη της άτυχης Αναστασίας ήταν κι εκείνο της διευθύντριας του «Ασκληπιείου» Βούλας, ενώ συγκινητικά ήταν και τα λόγια του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λυκούριας Θανάση Σβίγγου: «Ο πόνος είναι δυσβάσταχτος για όλους μας, πόσω μάλλον από τη στιγμή που χάθηκε ένας νέος και τόσο καλός άνθρωπος. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα αυτές τις ώρες. Μόνον θλίψη και περισυλλογή. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ και θα τιμήσουμε τη μνήμη της και με τον τρόπο που αξίζει. Γιατί Αναστασία, μας έφυγες τόσο νωρίς;».

Ανείπωτος πόνος και θλίψη στην κηδεία της 19χρονης Αναστασίας Παπαγγγελή που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε σήμερα στην Λυκούρια Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας, τόπο καταγωγής της 19χρονης, η οποία συγκαταλέγεται στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Η Αναστασία, σπούδαζε στη Γεωπονική του ΑΠΘ και επέβαινε στο τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας με προοορισμό τη θεσσαλονική, όταν συγκρούστηκε με την εμπορική, στην κοιλάδα των Τεμπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιθυμία της οικογένειας της Αναστασίας Παπαγγελή ήταν αντί στεφάνων να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό για να στηριχθεί φίλη της στις σπουδές της. Θυμίζουμε ότι η ίδια η άτυχη Αναστασία έμενε μαζί με την οικογένειά της στην Αθήνα και πήγαινε εκείνο το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σπούδαζε στη σχολή Γεωπονικής του ΑΠΘ.

Η νεαρή φοιτήτρια βρισκόταν στο 3ο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, το οποίο δέχθηκε το σφοδρό χτύπημα από τη σύγκρουση με ό,τι αυτό τραγικό ακολούθησε.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η Αναστασία ήταν για εμάς ένα λαμπρό παιδί», μας έλεγαν κάτοικοι της Λυκούριας Καλαβρύτων που βρέθηκαν στην κηδεία. «Ηταν νέα, μορφωμένη, αγαπητή όπως και οι αδελφές της, από ολόκληρη τη νεολαία των Καλαβρύτων με την οποία αλληλεπιδρούσαν κάθε σαββατοκύριακο και τα καλοκαίρια», πρόσθεσαν, με τον κόσμο που έδωσε «παρών» στο ύστατο χαίρε να σχηματίζει ουρές έξω από τον ιερό ναό.