Οικονομικός απολογισμός
Τοπικής Κοινότητας Λυκούριας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:
2018-2019(1/9/18-31/8/19)

Το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Λυκούριας,έχοντας ως βασική αρχή την διαφάνεια στον χειρισμό των οικονομικών θεμάτων,δημοσιοποιεί τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό του 5ου έτους της θητείας του,όπως έπραξε και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.
Σημειώνεται ότι ως έσοδα της Κοινότητας θεωρείται η μηνιαία αποζημίωση του Προέδρου και η οικονομική βοήθεια του Δήμου Καλαβρύτων.

Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά δεν υπήρξε καμία οικονομική βοήθεια από το Δήμο Καλαβρύτων.
Μηνιαία αποζημίωση Προέδρου: 12 μήνες x303 ευρώ=3.636 ευρώ.

Αναλυτική λίστα με τα έξοδα της Κοινότητας.

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καθαρισμός χωριού:600

Κλάδεμα δένδρων :250

Καθαρισμός κεντρικών γρανών
στο Κάμπο :2400

Ανακαίνιση μνημείου πεσόντων:250

Ανακατασκευή Δέσης στο Κάμπο:150

Συντήρηση πινακίδων τροχαίας:150

Καθαρισμός πάρκων. :50

Διάφορα μικροέξοδα. :1480

Παγία εντολή Δήμου Καλαβρύτων: ΜΗΔΕΝ

ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ : 5330 Ευρω

ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ: 5330 Ευρω.

Ένα χωριό που δυστυχώς παραμένει κλειστό,χωρίς Κοινοτικό γραφείο σε εμμονή των διοικούντων του <ιδρύματος>.

Ο πρόεδρος ολοκληρώνοντας την θητεία του,ευχαριστεί θερμά τους τοπικούς συμβούλους κ.κ.Γιάννη Ε Ροδάκη και Θανάση Σβίγγο για την πενταετή αμέριστη συμπαράσταση και την απλόχερη βοήθειά τους.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφερόμουν στα δυο αποκλειστικά έργα του Δημάρχου κ.Γεωργίου Λαζουρά,τον οποίον θερμώς ευχαριστούμε,που έγιναν στο χωριό μας:

α.Ο βιολογικός καθαρισμός του ανατολικού διαμερίσματος.
β.Η ανακαίνιση της κεντρικής πλατείας.

Τα σημαντικά όμως προβλήματα του χωριού μας παρέμειναν άλυτα,δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση είτε απο Δημοτική είτε από περιφερειακή αρχή:

1.Οι σωλήνες ύδρευσης υψηλής πίεσης ,δωρεάς του Ευεργέτη του χωριού μας κ.Θανάση Μαρτίνου,παραμένουν ακόμη σε αχρηστία καθώς εδώ και ένα χρόνο η Δημοτική αρχή παρά τις παροτρύνσεις μας δεν ολοκλήρωσε την αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου των πηγών τις Τριανταφυλλιάς.
2.Η βασική πηγή ύδρευσης του χωριού/«η ΚΡΟΠΑ» της φράγκας παρά τις μεγάλες υποσχέσεις,έμεινε ως είχε,έτοιμη για κατάρρευση.
3.Οι πηγές του ΛΑΔΩΝΑ,ούτε που προβλημάτισαν το δημοτικό συμβούλιο στο πέρασμα της πενταετίας,συνεχίζεται και πάλι η πλήρης περιφρόνησή τους.
4.Λόγος δεν γίνεται για τον αναδασμό του κάμπου,Περιφέρεια κ’ Δήμος Καλαβρύτων είχαν ως πρώτη προτεραιότητα τις εκδηλώσεις και τα στεφάνια.
5.Τέλος οι κτηνοτρόφοι μας,ούτε δρόμο,ούτε νερό,ούτε ρεύμα έχουν στα μαντριά τους,παρέμειναν ως είχαν(ο εκσυγχρονισμός κουράζει!).

Κατά την διάρκεια της θητείας του απερχόμενου τοπικού συμβουλίου ,έγιναν ελάχιστα «αρκετά μικρά»έργα που σκοπό είχαν την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συγχωριανών μας,θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα αλλά δυστυχώς η Δημοτική ενότητα δεν μας βοήθησε ως όφειλε να κάνει.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί στο χωριό μας αν δεν υπήρχε η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ομάδα,που πάντα πρόθυμη,ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ή οικογενειακών προγραμματισμών,όλα τα άφηναν στην άκρη για να βοηθήσουν τον Πρόεδρο.

Χρήζει ξεχωριστής μνείας ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ,που ποτέ δεν αρνήθηκε οιανδήποτε αγγαρεία της Κοινότητας.
Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην υπόλοιπη ομάδα που βοήθησε στην εκτέλεση όλων των μικρών έργων του χωριού μας (ποιός ξέρει τι θα φέρει η ζωή μας-μπορεί και πάλι να συνεργαστούμε).

Εθελοντική ομάδα:
Νίκος Κολομόδης
Σπύρος Τσουτσουρούμης
Χρήστος Κοντογιάννης
Χρήστος Καπινιάς
Μπάμπης Γκούμας
Ηλίας Κριμπένης
Ηλίας Γ.Μαγκλάρας
Γιώργος Ζάζιος
Γιώργος Πίστας
Νίκος Σβίγγος
Γιάννης Σβίγγος
Χρήστος Σμέρος
Θοδωρής Σμερος
Τάκης κ´ Λίτσα Μπίκου
Βάσια Ζατάνοβα
Γιώργος Β.Μαγκλάρας
Βασίλης Κατσής
Μιχάλης Καρατζάς
Ανδρέας Κολλιόπουλος
Περικλής Κατσής
Γιώργος Ηλ.Κατσής
Μιλτιάδης Κάστρος
Γεωργία Μιλ Στούρα
Ντίνα Μιλ Στούρα
Ελένη Χουτοπουλου
Αναστασία Μιχ Σβίγγου

Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία στη νέα Δημοτική Αρχή με την ελπίδα ότι ο νέος μας Δήμαρχος κ.Θανάσης Παπαδόπουλος,θα έχει ως προτεραιότητά του την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτοκτηνοτρόφων με επακόλουθο και την ποιοτική βελτίωση των παραγομένων προιόντων τους.

Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης