Λίγα 24ωρα μετά τη φωτιά στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου

Μαίνεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σε  αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελληνικό Ξυλόκαστρου στην Κόρινθο. Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες, 19 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου με έξι πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.  Δεν απειλείται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατοικημένη περιοχή.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

05/08/2019 πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ελληνικό Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες, 19 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου με 6 πυροσβέστες, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος, «το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή, και εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κοινότητα του Ελληνικού».
Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγα 24ωρα κοντά στην περιοχή είχε εμφανιστεί άλλη μια πύρινη εστία, εκείνη στην Αρχαία Κόρινθο. Για τη φωτιά που έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση ενεργοποιήθηκαν και εναέρια μέσα, συγκεκριμένα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δάρδιζα, του δήμου Τροιζηνίας, Αργολίδος.

www.protothema.gr