Με βαθιά συγκίνηση και ευλάβεια, δέος και χαρά εορτάσαμε όλοι μαζί τις φετινές Άγιες ημέρες του Πάσχα στο όμορφο χωριό μας.

Όλη τη Μ. Εβδομάδα μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ζήσαμε την εξέλιξη του Θείου Δράματος. Τη Μ. Παρασκευή έγινε η περιφορά της του Επιταφίου στον καθιερωμένο δρόμο του χωριού μας. Πολύς κόσμος ακολούθησε κρατώντας αναμμένα κεράκια. Όλα τα σπίτια έλαμπαν από τα κεριά και όλο το χωριό μοσχοβολούσε από το θυμίαμα.

Το βράδυ της επόμενης ημέρας υποδεχτήκαμε όλοι μαζί το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Παντού σκόρπισε η χαρά. Αναστήθηκε ο Κύριος και χάρισε στους ανθρώπους, ζωντανούς και κεκοιμημένους την αιώνια ζωή.

Την Κυριακή του Πάσχα πολλοί συγχωριανοί και φίλοι τήρησαν το έθιμο του παραδοσιακού ψησίματος του οβελία εορτάζοντας οικογενειακά την όμορφη ημέρα της Λαμπρής.

Μέσα στο κλίμα της πασχαλινής χαράς και αγαλλίασης τιμήσαμε και την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου Εβδομάδας πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου. Μαζί μας ήταν και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς. Πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

Ο καιρός ήταν ιδανικός, η φύση πολύ όμορφη, το ανοιξιάτικο τοπίο μοναδικό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο της Μονής ο σεβάσμιος Μοναχός Γερμανός μας πρόσφερε καφέ, γλυκά και πασχαλινά εδέσματα και οι μικροί  έτρεξαν για την κουλούρα, την οποία έφτιαξε η πρεσβυτέρα Αντωνία Τζελέπη και πήρε ο Γιάννης Φ. Τζελέπης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου εύχεται ολόψυχα το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου να δίνει φως και δύναμη στις καρδιές όλου του κόσμου. Χριστός  Ανέστη! Και του χρόνου!

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου Κατερίνα Νικολακοπούλου