Ανήμερα των Φώτων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου έκοψε την πίτα του.

Μέσα σε μια ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα υποδέχτηκε το Μάνεσι Καλαβρύτων τη νέα χρονιά.

Tην ημέρα των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε  Θεία Λειτουργία  και αγιασμός των υδάτων και εν συνεχεία η ετήσια εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα του χωριού μας.

Μικροί και μεγάλοι παρευρέθηκαν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση στο παραδοσιακό καφενείο «Αλώνι» ανταλλάσσοντας ευχές για την καινούργια χρονιά. Ο ιερέας του χωριού μας , π. Γεώργιος Φ. Τζελέπης και ο σεβάσμιος μοναχός Γερμανός απο την Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου ευλόγησαν την πίτα ευχόμενοι υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο. Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος προσέφερε ποτά και γλυκά εδέσματα στους παρευρισκομένους καθώς και πολλά πρωτοχρονιάτικα δώρα στους μικρούς μας φίλους.

Τα παιδάκια τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα των Φώτων σκορπίζοντας ελπίδα και χαρά σε όλους μας. Το φλουρί της βασιλόπιτας το βρήκε η μικρή Αννούλα Τζελέπηκερδίζοντας ως αναμνηστικό δώρο ένα κινητό τηλέφωνο προσφορά του Θεόδωρου  Α. Τζούδα. Εγκάρδιες ευχές για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό καινούργιο έτος δόθηκαν από τον πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας κ. Ιωάννη Κουτρουμάνη , τον πρόεδρο του Πολιτιστικού μας  Συλλόγου κ. Φωκίωνα Χολιαστό και την γραμματέα  δ. Κατερίνα Νικολακοπούλου. Επίσης, όμορφες ευχές δόθηκαν και από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Καλαβρύτων κ. Ανδρέα Ζυγούρα.

Ευχόμαστε ολόψυχα το νέο αυτό έτος υγεία και αγάπη να βασιλεύουν παντού, συναισθηματική πληρότητα και ψυχική ηρεμία να ζεσταίνουν την καρδιά μας, δημιουργικότητα και πολλά χαμόγελα να ομορφαίνουν τη ζωή μας. Κάθε μας όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί αρκεί μέσα στην πυκνή ομίχλη του κόσμου και σε κάθε δυσκολία και δοκιμασία να επιμένουμε να αναζητούμε το φωτεινό μονοπάτι της ζωής.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου Κατερίνα Νικολακοπούλου