«Απολύεσαι» της είπε η πρώτη ατζέντισσα στην οποία απευθύνθηκε – Πώς κατάφερε να μετατρέψει την καταγωγή της σε όπλο και δημιούργησε το «Γάμος αλά Ελληνικά» – Τι είπε για τον Αλέξη Γεωργούλη.

Η διάσημη -κυρίως από την τεράστια επιτυχία των ταινιών «Γάμος αλά Ελληνικά» που η ίδια δημιούργησε- η Ελληνοκαναδή ηθοποιός, σεναριογράφος και κινηματογραφική παραγωγός Νία Βαρντάλος προέβη σε μια σειρά από συγκλονιστικές -και συγκινητικές- εξομολογήσεις, απευθυνόμενη στο κοινό του Συνεδρίου Power Trip που διοργανώνει το περιοδικό Marie Claire.

Μιλώντας για τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας της, η Νία Βαρντάλος αποκάλυψε ότι, όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες, η πρώτη ατζέντισσα στην οποίαν απευθύνθηκε για να βρει δουλειά στο Χόλιγουντ, την απέρριψε εντελώς για τρεις λόγους. Οι οποίοι ήταν, επί λέξει: «1. Επειδή δεν είσαι αρκετά όμορφη για να είσαι πρωταγωνίστρια. 2. Επειδή δεν είσαι αρκετά παχιά ώστε να γίνεις καρατερίστα. Κυρίως όμως 3. επειδή είσαι Ελληνίδα. Άρα, δεν ανήκεις σε κάποια από τις μεγάλες μειονότητες, όπως πχ τους Πορτορικάνους, τους Ισπανόφωνους κ.λπ. Συνεπώς, απολύεσαι».

 

mc-vardalos-7
Πώς γεννήθηκε το «Γάμος αλά Ελληνικά»
Έχοντας εξοργιστεί από τις πολλαπλές διακρίσεις και τον αποκλεισμό που υπέστη, η Νία Βαρντάλος -αφού, όπως είπε η ίδια γελώντας «έλουσα τη μάνατζερ με όποια βρισιά και κατάρα μου ερχόταν στο μυαλό καθώς οδηγούσα στο Λος Άντζελες φεύγοντας από το γραφείο της»- αποφάσισε να μετατρέψει το υποτιθέμενο μειονέκτημά της σε όπλο: Κατέγραψε όλες τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικογένειάς της, όλα τα γνωρίσματα που θα φαίνονταν αλλόκοτα στο αμερικανικό και διεθνές κοινό. Κι έτσι γεννήθηκε το σενάριο του «Γάμος αλά Ελληνικά», σε μια πρώτη μορφή σαν θεατρικό έργο.
marie_claire_synedrio_1354__1_
Από αριστερά: Μαριάννα Λάτση, Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, Νία Βαρντάλος

Η Βαρντάλος προχώρησε μόνη της, αποτολμώντας κάτι που ενδεχομένως θα την κατέστρεφε: Νοίκιασε μια θεατρική αίθουσα και ανέβασε το έργο με δικά της έξοδα. Ευτυχώς όμως για εκείνην, η ιδέα του «Γάμος αλά Ελληνικά» ενθουσίασε τη Ρίτα Γουίλσον και τον Τομ Χανκς, οι οποίο και την παρότρυναν να το διασκευάσει για τον κινηματογράφο. Και η συνέχεια ανήκει στην ιστορία, την απίθανα επιτυχημένη ιστορία του «Γάμος αλά Ελληνικά».

mc-vardalos-6

Μάλιστα, για το γύρισμα της τρίτης συνέχειας, το «Γάμος αλά Ελληνικά» ήρθε ξανά στην Ελλάδα, όπου, όπως τόνισε η Νία Βαρντάλος, έτυχε ουσιαστικής υποστήριξης από την ελληνική κυβέρνηση. «Χωρίς τη βοήθεια που πήραμε από το ελληνικό κράτος, ίσως δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την παραγωγή του “Γάμος αλά Ελληνικά 3”» είπε χαρακτηριστικά η Νία Βαρντάλος.

mc-vardalos-4
mc-vardalos-2
mc-vardalos-1
mc-vardalos-8
Γαλάτεια Λασκαράκη και Νία Βαρντάλος
«Με τον Αλέξη Γεωργούλη είμαστε φίλοι 15 χρόνια», είπε αρχικά η Νία Βαρντάλος, ενώ απαντώντας στο αν στεναχωρήθηκε με τις καταγγελίες σε βάρος του  εξήγησε ότι «Πρέπει να διαβάσω για να μάθω τι έγινε, δεν τα ξέρω όλα».Ακόμη η διάσημη ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης θα είναι στην ταινία «Γάμος αλά ελληνικά 3».

Πηγή: protothema.gr