Κατέθεσαν κοινοβουλευτική αναφορά:

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την καταγγελία του Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας, με την οποία χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη και αναιτιολόγητη η πρόσφατη απόφαση της Δ/νσης του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Πάτρας για μετακίνηση προσωπικού.

Το ΕΚΑΒ Πάτρας αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση επείγουσας προ-νοσοκομειακής αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών για την διακομιδή τους στον πλησιέστερο υγειονομικό σχηματισμό, το οποίο καλείται να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, λειτουργώντας με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Τα λειτουργικά προβλήματα του ΕΚΑΒ σε όλη την Αχαΐα, τα οποία έχουμε αναδείξει με σειρά παρεμβάσεων και Μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όχι μόνο συνεχίζονται λόγω της κυνικής αδιαφορίας της κυβέρνησης και των περιφερειακών και τοπικών αρμοδίων, αλλά, δυστυχώς, με συγκεκριμένες αποφάσεις μεγεθύνονται.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας τέτοιας απόφασης, που αποκαλύπτει πλήρως την τακτική του κομματικού ρεβανσισμού, της ευνοιοκρατίας, των αδιαφανών διαδικασιών και της παλινόρθωσης λογικών του σκληρού πελατειακού κράτους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αποτελεί η από 25-7-2022 απόφαση της Δ/νσης του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Πάτρας για μετακίνηση προσωπικού.

Όπως ακριβώς συμβαίνει στα νοσοκομεία μας, αλλά και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές ανά την επικράτεια, έτσι και στο ΕΚΑΒ Πάτρας, η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το επίπεδο της διοικητικής ευρυθμίας, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της επαρκούς χρηματοδότησης, πορεύεται με μοναδική πυξίδα το βόλεμα ημετέρων, με απώτερο στόχο τις πελατειακές σχέσεις και την εξυπηρέτηση του ΝΔκρατικού «ιδανικού» της κομματοκρατίας.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

Αναφορά 

προς τον κ. Υπουργό Υγείας 

Θέμα: «Μετακινήσεις προσωπικού χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και με κομματικά κριτήρια στο ΕΚΑΒ Πάτρας».  

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία]  Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την καταγγελία του Σωματείου  Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας, με την οποία χαρακτηρίζεται ως  απαράδεκτη και αναιτιολόγητη η πρόσφατη απόφαση της Δ/νσης του  Παραρτήματος ΕΚΑΒ Πάτρας για μετακίνηση προσωπικού. 

Εκτός αυτού όμως, η απόφαση της Δ/νσης του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Πάτρας,  χαρακτηρίζεται και ως ύποπτη και επικίνδυνη, δεδομένου ότι αποδυναμώνεται  η δύναμη των ενεργών πληρωμάτων εν μέσω καλοκαιρινών αδειών. 

Τέλος το Σωματείο Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας καταγγέλλει ότι οι  μετακινήσεις αυτές έχουν ως βάση τις πελατειακές σχέσεις και την  εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων. 

Επισυνάπτεται η σχετική καταγγελία του Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας. 

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της καταγγελίας, για  την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή  μας.  

Αθήνα, 3.8.2022 

Οι καταθέτοντες βουλευτές 

Μάρκου Κώστας 

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]