Κατά την συνάντηση ο Αντιπεριφειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε ότι το έργο της ασφαλτόστρωσης του υπολοίπου τμήματος της αμαξιτής οδού προς τον οικισμό Ελατόφυτο ( Μάζι) θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και ήδη άμεσα έδωσε αρμοδίως οδηγίες για την υλοποίηση του έργου. Επίσης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοί μας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Αντιδήμαρχο κ. Δουκλιά, τον Τοπικό Πρόεδρο κ. Γιώργο Παπακανέλλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ασημ. Μιχαλόπουλο και τον υποφ. Περιφεριφερειακό Σύμβουλο κ. Παν. Ανδρουτσόπουλο για το έντονο ενδιαφέρον τους για την επίλυση του χρονίζοντος αυτού θέματος.

Εξωραϊστικός Σύλλογος Οι Φίλοι του Μαζιού Έδρα: Ελατόφυτο Κλειτορίας

ΠΡΟΣ: κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας

ΚΟΙΝΟΠ.: κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Σωτήριο Δουκλιά, Αντιδήμαρχο Κλειτορίας κ. Γεώργιο Παπακανέλλο, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Κλειτορίας

Θέμα: Αμαξιτή οδός προς Ελατόφυτο (Μάζι): Ασφαλτόστρωση και μέτρα ασφαλείας 04 Φεβρουαρίου 2020 Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, σε σχετικό από 30.10.2019 έγγραφό μας, θέταμε υπόψη σας ένα παλαιό αίτημα των κατοίκων του χωριού Ελατόφυτο (Μάζι) που «αφορά την αμαξιτή οδό από Πλανητέρο/Πηγές Αροανίου προς Ελατόφυτο (Μάζι), και έχει διττό χαρακτήρα:

1. Τμήμα της αμαξιτής οδού (περί τα 2,5 χλμ.) εξακολουθεί να αποτελεί χωματόδρομο, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται πολλαπλώς η πρόσβαση των κατοίκων, επισκεπτών και παραθεριστών, ή και ενίοτε να διακόπτεται εντελώς η πρόσβαση. Παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ένταξης του έργου ασφαλτόστρωσης του μικρού αυτού τμήματος της αμαξιτής οδού στον προγραμματισμό της Περιφέρειας και του Δήμου.

2. Σε δύο σημεία του ασφάλτινου τμήματος της οδού, στις τοποθεσίες «Αργαλειοί» και «Κεράσοβα», η αμαξιτή οδός παρουσιάζει μεγάλη κλίση και στροφές, και αυτό την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Παρακαλούμε για την τοποθέτηση πινακίδας προειδοποίησης και μεταλλικής μπάρας ασφαλείας, και γενικότερα για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.»

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε το ενδιαφέρον σας για τα ανωτέρω, όπως αυτό δημόσια διατυπώθηκε πρόσφατα στις 25-1-2020 , κοινοποιούμενο και μέσω τοπικών μέσων ενημέρωσης. Επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην υλοποίηση των ανωτέρω.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας                                                                  Σ. Ορφανός                                 Π. Θανασάς