Οι Έλληνες συνοριοφύλακες θα έχουν στη διάθεσή τους 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα για να μπορούν να κινηθούν σε κάθε δύσκολο σημείο κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Τα θωρακισμένα οχήματα μπορούν να αντέξουν σε επίθεση με κάθε είδους ατομικό πολεμικό όπλο αλλά και χειροβομβίδες.

Το κάθε ένα από αυτά, ζυγίζει 4 τόνους και μπορεί να κινηθεί σε κάθε βαλτώδες έδαφος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια της αστυνομίας να ελέγξει κάθε δύσκολη κατάσταση, ειδικά στον Έβρο και τη συγκεκριμένη περίοδο που οι μεταναστευτικές ροές είναι αυξημένες. Οι περιπολίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε 24ωρη βάση, ενώ επιχειρισιακά, προβλέπεται οι μετακίνηση των «Δαυίδ» σε όποιο σημείο των συνόρων υπάρχει ανάγκη.

μετακίνηση των «Δαυίδ» σε όποιο σημείο των συνόρων υπάρχει ανάγκη.

Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει ο χειμώνας, είναι δεδομένο το ότι ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής της παράνομης εισόδου στη χώρα, θα είναι οι λέμβοι που θα περιπολούν στα νερά του ποταμού, τα οποία λόγω της εποχής θα έχουν αυξημένο όγκο. Μάλιστα, οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για έρευνα από τις ένοπλες δυνάμεις, για προμήθεια μη επανδρωμένων λέμβων για την ενίσχυση των περιπολιών.

Άλλωστε, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου, στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός πλήρους συστήματος επιτήρησης που θα επιτρέπει και την απομακρυσμένη παρακολούθηση των τεκταινόμενων στα βόρεια και ανατολικά σύνορα της χώρας.

Πηγή: newsauto