Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε αποκαλύψει αποκλειστικά από την προηγούμενη Δευτέρα πως νέος Μητροπολίτης Ηλείας θα είναι ο μέχρι πρότινος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Με 55 ψήφους στην τελική ψηφοφορία εξελέγη νέος Μητροπολίτης Ηλείας ο μέχρι τώρα Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Σημειώνεται πως η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε από την προηγούμενη Δευτέρα αποκαλύψει αποκλειστικά πως  νέος Μητροπολίτης Ηλείας θα είναι ο ως σήμερα Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Πρόσωπο κοινής αποδοχής ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας

Χαρμόσυνα ηχούν οι καμπάνες στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος (κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός), εγεννήθη στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας την 10-2-1954 από αγρότες γονείς τον Γεώργιον και την Μαρίαν.

Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις εισήλθε εις τη Θεολογικήν Σχολήν Αθηνών, λαβών το πτυχίον του το 1982.

Την 13 Ιουλίου 1975 εκάρη Μοναχός εις την Ι. Μονήν Χρυσοπηγής Λαμπείας υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου, ονομασθείς Αθανάσιος και το 1976 εχειροτονήθη Διάκονος υπό του αυτού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Την 5ην Σεπτεμβρίου 1982 εχειροτονήθη Πρεσβύτερος και εν συνεχεία προεχειρίσθη εις Αρχιμανδρίτην υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού.

Την 1-11-2009 εχειροτονήθη Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωλένης υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου εις τον Ι. Ναόν Αγίου Νικολάου Πύργου.

Διετέλεσε από το 1980 Ηγούμενος της Άνω Μονής Δίβρης και από το 1982 Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Προσέφερε τις υπηρεσίας του διά πολλά έτη ως Γραμματέας εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, έχει τακτικές Ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ραδιόφωνο της ΕΡΑ Πύργου και στον Ραδ. Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Είναι συγγραφεύς πολλών βιβλίων.

Πηγή:pelop.gr