Με κατάνυξη, με αίσθηση ελευθερίας και ανοικτής καρδιάς προς το Θεό, πλήθος πιστών, κατοίκων της Κλειτορίας, της Άνω Κλειτορίας και των γύρω χωριών, ανηφόρισαν, σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, στο λόφο Κοτρώνι της Άνω Κλειτορίας και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία που τελέσθηκε στην εορτή και στη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα, στο ομώνυμο όμορφο και περικαλές εξωκλήσι, που στέκει σαν φάρος στην κορυφή του λόφου και που φωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων και δεσπόζει στην κοιλάδα της Κλειτορίας και της Κατσάνας.

Το εξωκλήσι αυτό κατασκευάσθηκε, πριν από λίγα χρόνια, από τον Καρνεσιώτη (Άνω Κλειτορία) σεβάσμιο και πιστό ιερέα Γεώργιο Αλεξόπουλο, που ιερουργούσε για χρόνια, σε εκκλησίες στην Αθήνα και στον Πόρο, την πρεσβυτέρα του Δήμητρα και τα τέκνα του και με τη συνδρομή πολλών άλλων πιστών, στο λόφο Κοτρώνι της Άνω Κλειτορίας, σε ένδειξη της αγάπης του και του σεβασμού του προς το Θεό και για να αποτελέσει το λίκνο και το φάρο της Ορθοδοξίας, στην ευρύτερη περιοχή.

Στη θεία λειτουργία πρωτοστάτησαν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, και συμμετείχαν, οι ιερείς Γεώργιος Αλεξόπουλος (ο δωρητής), ο Ιερέας Χρήστος Τσάκαλος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, ο Ιερέας Χαράλαμπος Δανόπουλος από τον Πόρο, Νικόλαος Παπαϊωάννου Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Κλειτορίας, Ασημάκης Κατσιαμέτης (εφημέριος των Κρινοφύτων), και ο Δημήτριος Σταθακόπουλος εφ. Λευκασίου.
Πλήθος πιστών κατοίκων των γύρω χωριών, αλλά και από τον Πόρο πού (ήρθαν με πούλμαν) για να προσκυνήσουν.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, προσφέρθηκαν, άρτος, γλυκά και αναψυκτικά σ’ όλους τους προσκυνητές του εξωκλησιού.