Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή (12/05/2019) το 39ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού.
Όπως ήταν αναμενόμενο η συμμετοχή του κόσμου ήταν για ακόμα μία χρονιά μεγάλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών. Ο δρόμος άνοιξε αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η άρση της επικινδυνότητας, Το φετινό πέρασμα δεν είχε εκκίνηση από τα Καλάβρυτα αλλά από την Ζαχλωρού.

Συγκεκριμένα, από τον δρόμο που οδηγεί από το Μέγα Σπήλαιο προς τα Καλάβρυτα στο μονοπάτι προς Ζαχλωρού.

Το φετινό πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού δεν είχε το γραφικό τραινάκι! ..

Η σημαντική διαφορά σε ότι αφορά την φετινή διοργάνωση έχει να κάνει με τον Οδοντωτό. Το ιστορικό τραινάκι του Οδοντωτού που είναι ταυτισμένο με το πέρασμα δεν παίρνει μέρος στην εκδήλωση αφού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρίς το αντίστοιχο χαρτί γεωλογικής μελέτης δεν ξεκινάει τα δρομολόγια της.

Αισθητή ήταν η απουσία του μοναδικού οδοντωτού από τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αναστολή δρομολογίων του Οδοντωτού σιδηροδρόμου, εξαιτίας της κατολίσθησης στο δρόμο της Ζαχλωρούς

To πεζοπορικό event του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων πλέον έχει γίνει γνωστό στο πανελλήνιο και προσελκύει κόσμο, όχι μόνο από τον νομό, αλλά και από δεκάδες άλλα μέρη της χώρας που καταφτάνουν στα Καλάβρυτα για να πάρουν μέρος σε αυτό.

Μιλάμε για μια συναρπαστική εμπειρία ζωής που για ακόμα μία χρονιά δεν απογοήτευσε κανέναν από τους συμμετέχοντες που είχαν την ευκαιρία να γευτούν από κοντά και να δουν την ομορφιά της άγριας φύσης η οποία αυτή την εποχή βρίσκεται στην κορύφωση της άνθισης της.

Ο ΕΟΣ Κλειτορίας ήταν παρών, στο το 39 Πανελλήνιο πέρασμα στο φαράγγι του Βουραικού ποταμού.
Η Φύση στα καλύτερά της και η διοργάνωση υποδειγματική.

Συγχαρητήρια στον Ε.Ο.Σ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ τον Πρόεδρο κ Χαρίλαος Ερμείδης και καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

Κάθε χρόνο από το 1980 ο Εν λόγο σύλλογος διοργανώνει το πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραικου που εκεί δίνεται η ευκαιρία στον καθέναν να δει από κοντά και να γνωρίσει πληρέστερα την ομορφιά του φαραγγιού και της φύσης γενικότερα αλλά να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα οικολογίας γενικότερα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται.( Ημερίδες κ.τ.λ.)

Μέσα στο φαράγγι υπάρχει το χωριό Ζαχλωρού (Ζα-χλωρού= πολύ χλωρίδα)πνιγμένο πραγματικά στο πράσινο σε υψόμετρο 640μ. με γραφικά σπίτια και ταβερνάκια.
Το φαράγγι του Βουραικού και ο Οδοντωτός είναι μια μοναδική διαφήμιση για το Διακοπτό και τα Καλάβρυτα μα και ολόκληρη την Ελλάδα .

Δείτε φωτογραφίες από της κυρίες Ελένη Μηλιτσοπούλου – Ioanna Kotsia -Κλείτωρ Λευκάσιος