Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία με πρωτοβουλία της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022 στα Καλάβρυτα για ιερό σκοπό, τη συγκέντρωση δηλαδή αίματος για τις ανάγκες των απανταχού πασχόντων συντοπιτών μας!

“Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού το συνεργείο του Κέντρου Αίματος του ΠΓΝΠ Ρίου δουλεύοντας ακατάπαυστα.

Οι ανάγκες για αίμα την εποχή αυτή είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της αναγκαστικής απομόνωσης των αιμοδοτών στα σπίτια τους, καθώς και του μεγάλου φόρτου και των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στα νοσοκομεία εξ αιτίας της πανδημίας.

Μεγάλη η συμβολή του Π.Γ.Ν. Ρίου Πατρών, το οποίο διαθέτει για το σκοπό αυτό ειδική και έμπειρη επιστημονική ομάδα, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα για την προστασία των πολιτών από την πανδημία.

Η εθελοντική αιμοδοσία έχει μακρόχρονη παράδοση στα Καλάβρυτα. Ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας δίνουν το παρόν στις αιμοδοσίες με ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια. Η προσφορά αυτή, που έχει σώσει πολλές ζωές, είναι απόδειξη υψηλής αίσθησης κοινωνικής αλληλεγγύης και αλτρουισμού, ευγενικών αισθημάτων που κατακλύζουν τους εθελοντές αιμοδότες συμπατριώτες μας.